“Kerkbijeenkomst met oprichter Satudarah gaat door”

De bijeenkomst die de Christ for You kerk in Helmond vanavond heeft gepland met de oprichter van de verboden motorclub Satudarah, gaat gewoon door. Dat zegt organisator Willy Rahangmetan van Christ for You. Volgens haar verbiedt de gemeente de samenkomst in de grote sportzaal van de voormalige City Sporthal. Maar die is wél toegestaan in de kerkruimte van hetzelfde gebouw. Tot die conclusie komt ze na een telefonisch gesprek met een ambtenaar van de gemeente.

Lees ook: Helmond weert voormalig kopstuk motorclub Satudarah

Een woordvoerder van de gemeente Helmond liet vrijdag nog schriftelijk aan Dit is Helmond weten, dat de bijeenkomst vandaag niet door mocht gaan. De reden is dat het evenement niet op tijd zou zijn aangemeld. In de gemeenteverklaring staat: ‘Het betreft een bijeenkomst. Deze is niet vergunning-plichtig maar dit moet vier weken van tevoren gemeld worden en dat is te laat gebeurd. Daardoor kon er niet meer geanticipeerd worden op de grootte van de groep in relatie tot de veiligheid. Daarom mag deze bijeenkomst niet doorgaan.’ Overigens staat op de website van de gemeente dat er een meldingsplicht geldt van twee weken voorafgaand aan een evenement.

‘Bijeenkomst in kerk mag wel’

Rahangmetan geeft toe dat ze het evenement te laat bij de gemeente heeft gemeld, maar verder wijkt haar verhaal af. Ze zegt dat de bijeenkomst wel gewoon door mag gaan. “Ik heb telefonisch contact gehad met de gemeente en het is me duidelijk gemaakt dat de sportzaal niet gebruikt mag worden.” Daar heeft ze begrip voor. ”De sporthal is om te sporten, niet om te ‘kerken’.”

Maar volgens Rahangmetan is in datzelfde gesprek gezegd dat de bijeenkomst wel door kan gaan in de kerkruimte, die ook in de City Sporthal is ondergebracht. “Daar kunnen we hooguit tweehonderd bezoekers ontvangen, maar zoveel verwacht ik er niet.” De gemeente Helmond was zaterdagmorgen niet bereikbaar voor een reactie op het besluit van de organisatie om de bijeenkomst door te laten gaan.

‘Bureaucratie is jammer’

Rahangmetan betreurt de bureaucratie rondom de komst van David Tupan. “De man is dan wel de oprichter van Satudarah, maar het gaat niet om die motorbende. Het gaat erom dat de getuigenis van Tupan en onze kerk aandacht krijgen en niet Satudarah. Wij willen gewoon de wereld verbeteren.”

Foto: ‘De kerkruimte in de City Sporthal mag wel worden gebruikt voor een bijeenkomst met David Tupan’, zegt Christ for You.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *