Op de Koningsspelen had elke school wel een eigen programma waar de kinderen met plezier aan mee deden. In Brouwhuis waren er drie scholen die de kinderen de hele dag bezig hielden.

De Montessorischool, de Korenaar en de Stroom hadden een vol programma. De bovenbouw moest voor de spellen wel naar enkele verenigingen in de buurt. Eerst met de hele school een dansje doen en daarna een gezamenlijk ontbijt. Verder liepen de activiteiten uiteen van spelletjes op school en de ouderen gingen op bezoek bij Mulo soft/honkbal, naar voetbalvereniging Bruheze en naar tennisvereniging Espendonk om daar te leren padellen. Bij Bruheze waren er tal van verschillende spellen. Voetballen, katapult schieten, hindernissen lopen en estafette races. Bij Mulo kregen zij les in honkballen. En bij de tennisvereniging keken de leerlingen soms vreemd op, want er waren niet veel leerlingen die ooit van paddel gehoord, maar het plezier was er niet minder om. Er werd af en toe wat ranja gedronken en zo bleven de kinderen actief bezig op deze laatste schooldag, want daarna begon de vakantie.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.