Kinderfestival Kleur-rijk: “Gelijke kansen voor alle kinderen”

Op zondag 3 september staat de Helmondse Markt van 13.00 tot 17.00 uur in het teken van het nieuwe kleinschalige kinderfestival Kleur-rijk. Kinderen tot 12 jaar kunnen in een kleurrijke wereld naar hartenlust dansen, zingen, springen en hun talenten laten zien op het Talentenpodium. “We willen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen. Bovendien is het voor de jeugd een ideale kans om kennis te maken met andere culturen”, zegt Centrum Manager Linda Haverkamp.

Initiatiefnemers van Kleur-rijk zijn We Care, LEV Groep, The Talentbox en Centrummanagement, vertelt Linda Haverkamp. “We liepen eigenlijk al langer met het idee rond om een kinderfestival te organiseren. Ingestoken vanuit diverse invalshoeken. Eén ervan is het feit dat we met vele culturen te maken hebben in de stad. Dat maakt Helmond sowieso al kleurrijk. Tegelijk vinden we dat kinderen zichzelf moeten kunnen zijn. Ze hebben vaak dromen, fantasieën en ideeën over wat ze later willen worden. Ook dat is weer een kleurrijk geheel. Vandaar ook de naam Kleur-rijk. Waarom voor kinderen? Om de simpele reden dat de jeugd de toekomst heeft en we het credo ‘Helmond jeugdvriendelijke stad’ extra kracht bij willen zetten.”

Klein starten

“Regelmatig komen er signalen binnen vanuit Helmond dat er behoefte is aan activiteiten voor kinderen”, aldus Linda. “Daarom hebben we als organiserende partijen in eerste instantie ook de koppen bij elkaar gestoken. We starten klein. Zo hebben we op de Markt straks onder andere enkele kramen staan waarin kinderen en hun moeders lekkere dingen aanbieden die ze zelf hebben gemaakt. Denk aan Turkse of Marokkaanse gerechten, kleurrijke cupcakes, dat soort dingen. Behalve hapjes uit diverse culturen hebben we een minidisco, unicornprinsessen, het laboratorium van de gekke professor Damir, enzovoort. Tegelijk dachten we aan al het talent wat er in Helmond zit, dus waarom geen podium voor die kinderen?”

Talenten Arena

Linda zegt dat lang niet alle ouders in Helmond voldoende middelen hebben om hun kinderen naar bijvoorbeeld een muziek-of dansles te sturen. “We willen die kinderen die wellicht toch een verborgen talent hebben de kans geven om dat op een podium te laten zien. Het ene kind kan misschien heel goed zingen, een ander kan de bal heel lang hooghouden of mooi gitaar spelen, wat dan ook. We hopen dat we die kinderen zo handvaten voor de toekomst kunnen bieden. Daarvoor is er dus de Talenten Arena. We roepen kinderen uit Helmond dan ook op om zich aan te melden, zodat ze hun verborgen talent met de wereld kunnen delen. Aanmelden is nodig, zodat we straks een mooi schema kunnen maken van de optredens en kinderen niet zo lang hoeven te wachten voordat ze het podium op mogen.” Aanmelden kan via het emailadres kleurrijkhelmond@gmail.com.

Grote diversiteit

Ook het aanbod van Kleur-rijk op zondag 3 september mag gevarieerd en dus kleurrijk worden genoemd. Linda: “Het juniorkoor van Zanggroep Pabo geeft zangdemonstraties en -lessen, Hoomrun Dance Studios verzorgt danslessen en we hebben een Fotobooth. In dit fotohokje kunnen kinderen samen met vrienden en vriendinnetjes of met hun ouders in de vorm van een kleurrijke foto een leuke herinnering voor later maken. Die foto’s worden direct afgedrukt. Verder is er een stormbaan, een Unicorn springkussen, een echt Ranjaterras, noem maar op. Het is trouwens goed om te weten voor de ouders dat alles op deze dag gratis is.”

Uitbreiden

“Natuurlijk hopen we dat we dit festival in de nabije toekomst verder uit kunnen gaan breiden”, besluit Linda. “Voor nu zijn we blij dat we het festival in deze vorm kunnen aanbieden. Een plek waar alle kinderen gelijke kansen krijgen, want dat verdienen ze!”

De opening van het kinderfestival Kleur-rijk op zondag 3 september op de Markt in Helmond is om 13.00 uur.
Kleur-rijk wordt mogelijk gemaakt door We Care, LEV Groep, The Talentbox en Centrummanagement.

[Foto: The Talentbox]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *