Kinderroute door centrum Helmond

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud kunnen via een nieuwe kinderroute het centrum van Helmond gaan ontdekken. De route, genaamd ‘Een ommetje Helmond’, neemt kinderen en begeleiders mee langs de karakteristieke plekjes van Helmond, leert ze over het verleden en zorgt voor interactie met de omgeving.

Op de route staan meerdere kleurrijke illustraties en puzzels waarmee kinderen spelenderwijs de karakteristieke plekjes in Helmond ontdekken. Niet alleen voor de kinderen is de route leuk, ook voor de begeleiders is er genoeg te ontdekken.

De start van de nieuwe kinderroute ligt bij de VVV op het Piet Blomplein bij de kubuswoning, gaat verder langs o.a. het kasteel; het kanaal en eindigt in het recent geopende Burgemeester Geukerspark.

Voor de kleinste én allerkleinste

‘Een ommetje Helmond’ is in twee varianten te volgen. Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot en met 7 jaar is er het doeboekje. Met dit boekje kunnen begeleiders samen met hun kinderen de puzzelroute door de stad ontdekken. Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 8 tot en met 12 jaar is er de doekaart. Met deze uitvouwbare routekaart kunnen de kinderen de route en puzzels zelf ontdekken.

De kinderroute is ontwikkeld in opdracht van Helmond Marketing en bedacht en uitgevoerd door Saskia Martens van communicatiebureau Kucelemu. De illustraties zijn ontworpen door Maarten van den Beemt. Vanaf woensdag 15 juli is ‘Een ommetje Helmond’ te verkrijgen bij VVV Helmond.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *