Kleur-rijk Helmond is een kinderdroom die uitkomt

Een nieuw kinderfestival presenteerde zich vandaag in het centrum van Helmond. Kleur-rijk Helmond; mogelijk gemaakt door We Care Helmond, de LEVgroep, Helmond Marketing en The Talentbox. Ook voor onze wijkreporter Hans Choufoer kwam een kinderdroom uit.

Kleurrijke droomfiguren

Er was eens….. een nieuw kinderfestival in het centrum van Helmond. Jazeker, ook voor mij kwam even een kinderdroom uit.   Kinderfestival Kleur-rijk, voor het eerst  centrum van Helmond. Vol spanning werd er gewacht op de entree van de feeën, elfjes en prinsessen. En ja hoor, daar kwam onze stoere Helmondse ridder Rutger voor de dames uit richting de Markt. We maakten kennis met Ster de Zeemeermin, Uni en Una de Unicornprinsessen)en Faya de Fee en Elvy het Elfje. De kinderen waren verrukt en wilden gelijk op de foto. Dat moest toch even wachten tot na de officiële toespraak van onze wethouder Cathalijne Dortmans.

Kleurrijke activiteiten

Centrummanager Linda Haverkamp was trots, en terecht. Het was druk en er was voor iedereen wat te beleven. Springkussens, schuimkussens, een schminkhoek. Een pasfoto-box waar iedereen, geschminkt of ongeschminkt, leuke foto’s kon maken om mee naar huis te nemen. Veel muziek, waaronder djembé-workshops voor de kinderen. Het Mad Science Lab was ook weer aanwezig en was er was veel kleurrijks te smikkelen en te smullen. Mansouri Gym was ook aanwezig, dus fanatieke Elvy wilde graag een keertje sparren met de dame van de gym.

Kleurrijke middag

Op een gegeven moment hadden de kleurrijke dames wel zin in een dansje. Na een oproep aan de kinderen, haastten ze zich naar voren. En even later was er een deinende massa van kinderen. Ouders die niet meedansten, konden even lekker rustig zitten op de vele kleurrijke zitkussens die waren neergezet. Deze eerste editie leverde een vrolijke, drukke en geslaagde middag op.

Kleurrijk Art Festival

Volgende week is het de beurt aan de derde editie van het Helmond Art Festival, waar ook weer veel te zien en te beleven is op het gebied van kunst en cultuur. Een slingerende kunstmarkt door het centrum, met straattheater, acrobatiek en muziek. Het Piet Blomplein wordtd omgetoverd tot kinderplein, met kindermuziektuin, workshops, Techlab, muziekinstrumenten maken en nog veel meer. Ook hier wil je zeker bij zijn!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *