Koffie met een Tablet voor ouderen in Helmond

Onder de naam Koffie met een Tablet is een serie bijeenkomsten in de bibliotheek speciaal voor de wat oudere inwoners van Helmond.  Zij worden een digitale ervaring rijker. In gezelschap en mét een kop koffie. De bijeenkomsten zijn gratis. Het thema van de bijeenkomsten in december is: Apps, wat zijn het? Hoe kom je eraan?

Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over smartphone of tablet, Over apps, en alles wat daarbij komt kijken. Samen gaan de deelnemers op zoek naar de apps die leuk of interessant zijn. Alle deelnemers nemen een eigen tablet of smartphone mee. De uitleg wordt, op begrijpelijke wijze, gegeven door een medewerkster van de bibliotheek in Helmond.

Tijden en locaties

Interesse? Welkom op donderdag 2 december 10.00 – 12.00 uur in Gemeenschapshuis de Loop in Brouwhuis.  Of kom op dinsdag 7 december 15.00 – 17.00 uur naar Bibliotheek Helmond in het centrum; op dinsdag 14 december 15.00 -17.00 uur naar de Geseldonk in Mierlo-Hout of dinsdag 21 december 15.00 – 17.00 uur naar de Ark in Stiphout.

Kies een datum en locatie die het beste schikt. Wel is aanmelden nodig, dat kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet  of telefonisch bij de bibliotheek (0492-522220) of via de secretaris KBO Kring Helmond (06-22616134). Er kunnen in elke ruimte een beperkt aantal mensen en er wordt gezorgd dat 1,5 meter afstand houden mogelijk is. De toegang is gratis.

Koffie met een Tablet

Koffie met een Tablet is een samenwerking tussen de KBO Kring Helmond, de gemeente Helmond, de Bibliotheek Helmond-Peel en afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter AA. Samen zorgen zij ervoor dat informatie over digitale mogelijkheden voor iedereen te begrijpen is.  Zowel voor mensen die een smartphone of tablet hebben, als voor mensen die hier niet over beschikken maar wél willen weten hoe het werkt. De bijeenkomsten zijn gratis voor iedereen, ook voor niet-leden van de KBO of bibliotheek!

Januari

In januari gaat het over e-mail. Iedereen met digitale vragen kan binnenlopen bij of bellen naar het Digiwijzer spreekuur in de Bibliotheek Helmond, op maandag en vrijdag van 13.30-15.00 uur en op zaterdag van 11.00-12.30 uur.  (0492-522220).

Er is ook een landelijke Digi-Hulplijn, waar op werkdagen van 09.00-17.00 uur digitale vragen beantwoord worden (0800 1508).  Beide services zijn gratis voor iedereen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *