‘Kom in beweging’ met GoldenSports

In het Dierdonkpark in de wijk Dierdonk kun je als 55-plusser voortaan elke dinsdag meedoen aan de gratis GoldenSports beweeglessen, onder het motto ‘Kom in beweging’. De organisatie is in handen van Jibb+. Deze dinsdag was de officiële opening. En natuurlijk nam onze wijkreporter Hans Choufoer namens Dit is Helmond een kijkje.

Voorbijgangers keken vandaag wat vreemd op toen ze mensen zagen springen, lopen en rennen in het Dierdonkpark. Maar al gauw had men door dat hier toch wel serieus werd gesport. Want het was de eerste keer dat 55-plussers ter plekke mee konden doen aan de gratis GoldenSports beweeglessen van Jibb+.

‘Alles mag’

Het is de bedoeling dat deze lessen voortaan elke dinsdag plaatsvinden. Niet alleen om 55-plussers de kans te geven om te werken aan hun fitheid en balans. Maar vooral ook om mensen met elkaar in contact te brengen. Daarover zegt een Jibb+-medewerker: “De lessen zijn nooit hetzelfde. Bovendien bevatten ze naast sportieve activiteiten ook spelelementen. En daarbij blijft het altijd plezierig en vriendelijk. Dus niets moet en alles mag.”

Opening

Rond de klok van 13.00 uur verzamelden de deelnemers zich bij het ‘Groene Bakkie’ voor koffie, thee of water. Daarna verwelkomden Arie Manders, voorzitter van de wijkraad Dierdonk, en zijn collega Elvira de deelnemers. Helaas had burgemeester Blanksma kort daarvoor afgezegd. Na een korte toespraak en uitleg werden de GoldenSports beweeglessen op ludieke wijze geopend door het luiden van een bel. Dit was voor Minke van der Linden van Jibb+ het teken om haar lessen te starten. Daarbij keken sommige deelnemers wat vertwijfeld naar de sporttoestellen in het park. En dat was iets wat Minke had voorzien. De reden dat ze besloot om de eerste les vooral te wijden aan sportoefeningen in spelvorm.

Genoten

Allereerst was er een warming-up, om de spieren los te maken. Daarna volgde het spel ‘boter, kaas en eieren’, waarbij met hoepels en plastic ringen werd gespeeld. Vervolgens volgde een potje basketbal, afgewisseld met spieroefeningen. Elk spel duurde zo’n 20 minuten. En nadat de spellen er op zaten, gaf Minke tenslotte nog wat oefeningen in ‘cooling-down stijl’. Ondanks de pittige oefeningen bleek bij navraag dat alle deelnemers toch wel genoten hadden. “We verheugen ons al op de volgende dinsdagmiddag!”

Meedoen?

Kortom, heb je ook zin om mee te doen aan de GoldenSports beweeglessen van Jibb+? Je kunt je aanmelden via www.jibbplus.nl. Mocht dit nou niet lukken, dan kun je jezelf ook aanmelden bij Minke van der Linden via het e-mailadres minkevanderlinden@jibbplus.nl, of door te bellen naar 0492-347 071. De deelname is gratis. De lessen vinden plaats op de dinsdagmiddag, van 13.00 tot 14.00 uur, in het Dierdonkpark in Helmond-Dierdonk.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *