Komt u ook in aanmerking voor energietoeslag?

Komt u ook in aanmerking voor een eenmalige energietoeslag van € 800? Bewoners met een inkomensverklaring van de gemeente Helmond krijgen automatisch de energietoeslag van € 800,00. Heeft u de inkomensverklaring niet, maar u heeft wel een laag inkomen, dan heeft u wellicht toch recht op een eenmalige energietoeslag van € 800. Om bovengenoemde toeslag te ontvangen, moet u een formulier aanvragen bij de gemeente. Vanuit “Kansrijk Mierlo-Hout” willen vrijwilligers u hierbij, indien nodig, graag ondersteunen.

Elke dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur kunt u hiervoor terecht in wijkhuis “De Geseldonk”. Om de formulieren voor de energietoeslag volledig in te kunnen vullen zijn de volgende documenten nodig:

Geldig legitimatiebewijs van uzelf en indien van toepassing van uw partner (paspoort; ID-bewijs of rijbewijs) en de bankafschriften van februari 2022. Tevens kunnen ze voor u de inkomensverklaring aanvragen.
Ook kunt via het mailadres info@kansrijkmierlohout.nl of via het telefoonnummer 06 21264794 hierover contact met ons opnemen.

Rest de vraag: Wat is een laag inkomen?

Inkomensgrenzen netto per maand (exclusief vakantiegeld):

Alleenstaand € 1.244,54
Alleenstaande ouder € 1.600,13
Samenwonend/getrouwd € 1.777,92
Alleenstaand vanaf AOW leeftijd € 1.382.89
Samenwonend/getrouwd € 1.872,49

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.