Koningsdag in de wijken: een verslag

Het was dit jaar weer een gezellige en drukke Koningsdag. Ook in de Helmondse wijken werd de dag uitbundig gevierd. Zoals in Brouwhuis en Rijpelberg. Een verslag van onze wijkverslaggever Hans Choufoer.

Winkelcentrum Brouwhorst trok ook dit jaar veel bezoekers en terraszitters. Mede door het mooie weer was het er erg gezellig en sfeervol. Op het centrale plein bracht het Dans en Showorkest The Sunshine Boys een gevarieerd muzikaal aanbod ten gehore. Even verderop verspreidde een enorme barbecue de heerlijke geuren van versgebakken hamburgers.

Slenterend langs de kramen verbaasde ik mezelf over de enorme variatie aan spullen die men te koop aanbood. Van kleding en speelgoed tot sieraden en meubels. Eén persoon, die blijkbaar geen zin meer had om te gaan vissen, verkocht zijn enorme collectie vishengels in alle soorten, kleuren en maten.

Op de parkeerplaats bij de Montessorischool klonk overal vrolijke muziek. Bij één kraam was zelfs een compleet feest gaande, waarbij de kraamhouders fanatiek mee stonden te dansen en deinen op de maat van de muziek. Bij navraag bij enkele kraamhouders bleek iedereen goede zaken te doen. Een moeder met twee zoontjes die voor het eerst een kraam had gehuurd, vertelde opgewonden dat zij na een uurtje de kosten van de kraam al had gedekt. “En volgend jaar zijn we weer van de partij”, aldus de vrolijke dame.

Ook de kinderen die hun koopwaar op kleden op de grond uitstalden, waren blij met de goede verkoop. Kortom: een succesvolle slingermarkt in Brouwhuis, die elk jaar alleen maar groter wordt.

In de wijk Rijpelberg had men geen echte slingermarkt. Dat was wel het geval in speeltuin de Rijpelroets. Ouders en kinderen mochten daar hun overbodige speelgoed uitstallen en verkopen aan bezoekers van de speeltuin. En ook hier was het een vrolijke en gezellige boel, vooral op de plekken waar de picknicktafels stonden. De vrijwilligers van de Rijpelroets konden trots zijn dat ze dit mogelijk hebben gemaakt op Koningsdag.

Verslag en fotografie: Hans |Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *