Koninklijke onderscheiding voor dirigente José van Bommel

Tijdens het voorjaarsconcert van de Rimboband ontving de dirigente, mevrouw Johanna Antonia Maria (José) van Bommel een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Blanksma.

José van Bommel is vanaf 1981 actief als vrijwilligster bij de Helmondse Rimboband, een muziekgezelschap voor mensen met een verstandelijke beperking. Een fantastisch initiatief met op dit moment ongeveer vijftig leden, allen afkomstig uit de regio Helmond.

Twintig jaar dirigente
Toen in 2005 de vaste dirigent aangaf te stoppen nam mevrouw van Bommel het dirigeerstokje over. Daarmee staat ze dit jaar twintig jaar als dirigente voor de Rimboband. Wekelijks is José vele uren in de weer met het uitschrijven van de muziek en de voorbereiding en begeleiding voor de vaste repetitieavond op donderdag. Is er wat extra ondersteuning nodig, dan geeft ze daarnaast nog met liefde een bijles bij leden thuis.

Regionaal bekend
Mede door de tomeloze inzet van José van Bommel is de Rimboband uitgegroeid tot een regionaal bekend orkest. Jaarlijks verzorgen zij meerdere optredens. Niet alleen in Helmond, maar ook buiten de stad. En vaak in samenwerking met andere muziekgezelschappen. Het tweejaarlijks kerstconcert met mannenkoor Lambardi is daar een mooi voorbeeld van.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *