Een mooi kunstproject werd vrijdag 14 juli  onthuld in het burgemeester Geukerspark. Petra Downs van Manawah Art heeft de afgelopen tijd samen met kunstenares Melanie Banis en  leerlingen van het Vakcollege, het dr.- Knippenbergcollege en Jan van Brabant enkele doeken beschilderd die aan de bouwhekken bij het burgemeester Geukerspark komen te hangen.

Het kunstproject is totaal ruim 27 meter breed en dr. Knippenbergcollege heeft ook een project gemaakt dat in het kanaal komt te liggen. De titel van het project is Stadspraat genoemd. Op de murals zijn er herkenbare plekken uit Helmond te zien zoals het kasteel en de paalwoningen. Na een kleine toespraak van Petra Downs en de wethouder van cultuur, mevrouw Marita van Lierop werden de murals en  het drijvend kunstwerk bekeken.

De leerlingen vonden het blijkbaar prachtig want er was regelmatig “oooh ” en “aaah” te horen. Enkele leerlingen werd wel gevraagd om even aan de wethouder uit te leggen wat er op de murals was getekend en zij was wel onder de indruk.

Na de officiële handelingen werden de leerlingen nog uitgenodigd om iets te komen smikkelen bij de frietwagen die inmiddels was komen aanrijden. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd en even later was het behoorlijk stil om dat de leerlingen ook echt aan het smikkelen waren…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.