Lars Sijbers is de nieuwe Jongerenburgemeester van Helmond. Sijbers (16 jaar) is dinsdagavond tijdens de raadsvergadering officieel geïnstalleerd. Hij wordt dé ambassadeur van jongeren in de stad. Sijbers volgt Noël Silalahi op als Jongerenburgemeester.

Dinsdagavond kreeg Lars Sijbers de ambtsketting omgehangen tijdens de raadsvergadering. Er waren vijf sollicitanten voor de functie. Uiteindelijk bleven er twee over en viel de keuze op Lars Sijbers. In zijn rol als Jongerenburgemeester ondersteunt hij burgemeester Blanksma bij onder meer de jaarlijkse Dodenherdenking, de intocht van Sinterklaas en de uitreiking van de jeugdlintjes. Daarnaast wordt hij ook voorzitter van het nieuwe Jongerenparlement. “Dat komt na de zomervakantie uit de startblokken”, zo vertelde de kersverse Jongerenburgemeester voor de camera van Dit is Helmond.

Lars Sijbers behaalde kortgeleden zijn diploma op de havo van het Carolus Borromeus College. Na de zomer gaat hij in Tilburg beginnen aan een opleiding voor leraar geschiedenis.  

Lars is getogen in Helmond. De rol van Jongerenburgemeester is hem op het lijf geschreven. “Ik ben altijd erg politiek geïnteresseerd geweest en vind het belangrijk om jongeren te betrekken bij de politiek.” Daarnaast wil Lars dat er meer aandacht komt voor problemen waarmee jongeren te maken hebben. Denk aan zaken als mentale gezondheid en omgaan met geld.

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *