Op elke basisschool gaan de leerlingen van de groepen 8 de school verlaten. Dan gaat voor hen het grote werk beginnen. Een nieuwe school, nieuwe vrienden en vooral flink blokken voor het eindexamen. Er zijn al diverse scholen voorbij gekomen en ik was uitgenodigd op BS De Stroom. De leerlingen zouden allemaal op een versierde fiets naar de school zouden komen en als afsluiting was er een gezellig feestje.

Dus rond de klok van 19.00 uur stonden de ouders al (zenuwachtig? Ben je gek) bij de deur van De Zonnesteen. Leerlingen van groep 7 stonden aan weerszijden van een rode loper om zo de leerlingen van groep 8 naar binnen te leiden naar het feestje. Opeens kwam er een politieauto aan met loeiende sirene en zwaailicht. Eerst keken de mensen wel vreemd op, maar toen zij de jongelui erachter zagen fietsen in hun mooiste en chicste kleren begrepen zij dat dit groep 8 was. Na hun fiets weggezet te hebben, kwamen ze de rode loper op. De ene leerling was nog netter gekleed dan de ander. En dat met dit warme weer. Maar eenmaal binnen in de feestzaal was voor hen de warmte geen probleem meer. Ze vonden het mooi en cool zo’n feestje. Na de vakantie begint voor hen weer een nieuw avontuur.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.