Leo kijkt al vijf maanden naar de lege plek

Leo van de Laar glundert van oor tot oor. Mocht hij een maand geleden uit handen van de burgemeester zijn Koninklijke Onderscheiding ontvangen, het was toen ook al bij hem bekend dat hij in mei de onderscheiding MierloHoutenaar 2021 zou gaan ontvangen. Dat ontlokte hem de uitspraak: ‘Ik kijk al vijf maanden naar de lege plek waar hij moet komen staan.’ Leo duidt daarmee op het kunstwerkje dat bij de benoeming hoort.

Groepering van het jaar 2021

Op deze zondagmiddag 15 mei start de besloten bijeenkomst met een toespraakje van voorzitter van de wijkraad Mierlo-Hout Jan Drouen. Ondanks dat de uitslag al bekendgemaakt was, vond hij dat de aanwezigen moesten vernemen waarom de Groeperingen en de individuelen werden genomineerd.

De drie genomineerde groeperingen waren: EHBO-vereniging Mierlo-Hout, Stichting Herdenkingsmonument Mierlo-Hout en de vrijwilligers van de Geseldonk.

De voorzitter benoemt uitgebreid de redenen waarom deze drie werden genomineerd. De winnaar en dus de groepering van het jaar is geworden de vrijwilligers van de Geseldonk. Voor de vrijwilligers van De Geseldonk is 250 euro ter beschikking gesteld en de andere verenigingen krijgen 100 euro.

MierloHoutenaar 2021

Na deze uitreiking volgde de uitreiking van de MierloHoutenaar 2021. Ook hier werd uitvoerig benoemd wat de verdiensten van de genomineerde kandidaten waren. Voor Ellis Hagen, vrijwilliger bij Kansrijk Mierlo-Hout, Geseldonk en Humanitas, staat iedere dag weer voor iedereen klaar. Joyce Kuijpers is via haar stichting Lief van enorm belang voor velen uit de wijk en de stad. Zij zorgt voor kleding en voedselpakkettenen ook zij is altijd bereid zich in te zetten voor de medebewoners. Leo van de Laar is voorgedragen voor al zijn werkzaamheden voor Muziekvereniging Unitas, De Kluppels, De Zonnebloem en Gilde St. Antonius Abt. Ellis en Joyce ontvingen ieder 250 euro. Voor Leo was er een cheque beschikbaar gesteld van 500 euro, te besteden aan een vereniging van zijn keuze.

Wethouder Cathalijne Dortmans verzorgt de uitreiking

De onderscheidingen werden door wijkwethouder Cathalijne Dortmans uitgereikt. Ook zij had nog een korte toespraak. Zij gaf aan dat het in deze tijd, waar iedereen voor zich schijnt te leven, het in Mierlo-Hout toch heel anders gaat. ‘Deze onderscheiding is de erkenning voor alles wat jullie doen. Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving in Mierlo-Hout.’ Zij prees de inzet en hoopte de volgende uitreiking weer, volgens traditie, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst te kunnen verrichten.

Het bestuur en de vrijwilligers van De Geseldonk werden bedankt voor hun inzet en voor het dragen van de helft van de kosten van deze besloten bijeenkomst.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *