Deze woensdagmiddag, de 11e augustus had de Lev groep een kanomiddag op het programma staan. Dus verzamelden enkele jongeren zich bij het kanaal voor een waterig avontuur. Harris, de instructeur probeerde de jeugd niet alleen uit te leggen wat zij moesten doen, maar vooral hoe zij het moesten doen.

Met het gevolg dat de ene jongen na de andere onderste boven in het water belandden. Tot grote hilariteit van de groep natuurlijk. Maar Harris verkondigde al dat het plezier het voornaamste was en aangezien iedereen goed kon zwemmen werd het natuurlijk een middag met plezier. Als eerste moesten de jongelui in groepen van vijf met twee kano’s naar de overkant. Dus eigenlijk drie personen op en in een kano overvaren. Het circus was er niets bij. Ook hier de een na de ander kukelde in het water.

Als tweede spelonderdeel moesten zij met een kano op het water een klein balletje overgooien naar elkaar. Ook hier was het een groot feest. Geen peddels gebruiken was de hoofdregel maar roeien met de armen. Dat ging iets beter tot bijna elke boot omgekeerd in het water lag. Maar de jonge sporters moesten zelf de boot naar de kant brengen en eerst het water er uit laten lopen. Dat was natuurlijk loeizwaar en dit lukte alleen met behulp van de Lev medewerkster die op de kant bleef staan. Het was een loodzwaar karwei en er werd getrokken en gestunteld tot ze er moe van waren.

Als laatste onderdeel moesten de roeiers met de kano naast elkaar liggen en elkaars kano stevig vast houden zodat iedereen op hun beurt over de kano’s kon lopen en weer terug naar hun eigen kano. Dat ging wonderwel goed al was er natuurlijk veel lol als er een boot iets afdreef en de loper het water in viel. Maar in ieder geval was de opdracht geslaagd. Aan het eind van de middag werd er door de jongeren nog even nagespeeld in het water. Dat deze middag erg geslaagd was is wel zeker en voor herhaling vatbaar als het tenminste mooi weer is. Maar vandaag was het een mooi weer. Een lekker zonnetje en een waterig avontuur.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *