LEVgroep: trainingen voor ouderen en mensen met NAH

De LEVgroep heeft voor het nieuwe jaar weer trainingen op het programma. In januari gaan er twee groepen van start.

De eerste is een training voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletstel (NAH): Doe weer mee met NAH. De training is bedoeld voor volwassenen met NAH, al dan niet gerevalideerd, die graag weer mee willen doen. Mensen die willen onderzoeken wat hun mogelijkheden en kansen zijn en hoe ze daar vorm aan kunnen geven.

De deelnemers gaan aan de slag met oefeningen en krijgen daarnaast informatie over NAH. Ze ontdekken wie ze zijn met hun beperking en hoe ze weer mee kunnen doen. Door deze bewustwording krijgen deelnemers de kans om passende keuzes te maken en hun leven, ook op de langere termijn, anders in te richten.  Start in LEVgebouw: donderdag 13 januari, 8 2-wekelijkse bijeenkomsten van 9.30 – 12.30 uur, deelname gratis.

Opgeven kan via bit.ly/lerenmetlev-nah of neem contact op met:

Saske van Engeland  06 14871215 / saske.vanengeland@levgroep.nl Tamar Bolier (MEE) 06 43366503 / tamar.bolier@gebiedsteamdeurne.nl

Leuk ouder worden

De tweede training is speciaal voor ouderen en heet “Leuk Ouder Worden”. Ouder worden gaat gepaard met veranderingen, zoals het stoppen met werken, het verlies van dagelijkse contacten en een minder goed werkend lijf. Al deze veranderingen geven soms een gevoel van eenzaamheid en ongemak. Mensen die al wat ouder (65+) zijn en zich hierin herkennen, kunnen meedoen aan deze training.

In de bijeenkomsten worden oefeningen gedaan en wordt  informatie gegeven. Zo ontdek je hoe eenzaamheid ontstaat en wat je er zelf aan kunt doen. Voorafgaand aan de training maakt de cursusleider graag even kennis, zodat zeker is dat de deelnemer in deze groep op zijn plek zit.

Startdatum: donderdag 20 januari, 8,  2-wekelijkse bijeenkomsten  van 9.30 – 12.30 uur in het LEV-gebouw, deelname gratis.

Interesse? Geef je dan op via http://bit.ly/lerenmetlev-ouderworden of neem contact op met:

Ineke Folgerts                   06-34164890 / Ineke.folgerts@levgroep.nl

Saske van Engeland        06-14871215 / saske.vanengeland@levgroep.nl

Op het moment dat de trainingen starten, gelden de dan afgesproken coronamaatregelen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *