Lezing cardioloog Lammers op Gezondheidsbeurs

Tijdens de beurs Op je Gezondheid geeft cardioloog Lammers van het Elkerliek ziekenhuis samen met  Wim Tilburgs een lezing over leefstijl als medicijn. Tijdens een eerdere lezing hebben velen al kunnen vernemen hoe de cardioloog de luisteraars inspireert tot een gezondere leefstijl met gevolg gewichtsverlies, geen of minder pillen en geen diabetes 2 meer.

Meer dan één miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2. Nogmaals meer dan een miljoen hebben prediabetes, de voorfase van diabetes type 2. Het aantal patiënten stijgt bovendien snel.

Lang werd gedacht dat weinig tegen diabetes type 2 kan worden gedaan. Inmiddels is duidelijk dat het goed mogelijk is beter met de ziekte om te gaan, en de ziekte vaak zelfs om te keren.

De leefstijl speelt daarin de hoofdrol. Duizenden diabetespatiënten wisten inmiddels hun medicijngebruik te verminderen of er helemaal mee te stoppen. Wim Tilburgs is het levende voorbeeld hiervan.

Cardioloog Lammers is inmiddels afgestudeerd leefstijlcoach en denkt dan ook dat wijkgerichte aanpak goed kan helpen. Want het aanpassen van je leefstijl, daarbij kun je zeker wel wat hulp gebruiken.

Lammers geeft aan dat de aanpak zo laagdrempelig mogelijk moet zijn. Samen met het Elkerliek ziekenhuis steunt hij het initiatief www.gezondhelmond.nl en hij richt zich daarbij nu vooral op de wijk Mierlo-Hout. Daar startte het Elkerliek ziekenhuis samen met Kansrijk Mierlo-Hout en Jibb plus met een groep patiënten. Zij geven op vaste maandagavonden voorlichting op gebied van leefstijl, voeding en gezondheid.

Inmiddels hebben in Helmond de gemeente, de zorg en het bedrijfsleven elkaar gevonden in Helmondse gezondheidsaanpak onder de noemer GezondHelmond. Lammers wil door de aanpak van de leefstijl en voeding bereiken dat mensen minder pillen hoeven te slikken en zich minder hoeven te melden bij de afdeling cardiologie van het ziekenhuis.

Wil jij ook horen hoe dit werkt? Kom dan naar de beurs Op je Gezondheid en luister naar wat deze cardioloog en de ervaringskundige te vertellen hebben.

De toegang is gratis. Zowel van de beurs als van de lezing. Voor meer informatie kijk op de site www.opjegezondheid.nu

 

DitisHelmond TV Ziggo kanaal 36 / KPN kanaal 1429 / Breedband Helmond kanaal 130 / TriNed kanaal 503 / Plinq IP tv zender 559 / Plinq TV kanaal 741 / T-Mobile kanaal 768
via website: https://ditishelmond.nl/

DitisHelmond Radio is te beluisteren via de Ether FM 107.2 MHz en via website: https://ditishelmond.nl/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.