Lift parking Boscotondo naar verwachting ‘in week 30’ weer in gebruik

De lift in de parkeergarage bij de Boscotondo is al enige tijd defect. Daardoor moeten mindervalide mensen via de in- en uitgang van de parkeergarage hun weg vervolgen. Bezoekers van de parking zien een briefje aan de slagboom hangen waarin staat dat de lift het dus niet doet. Wanneer de lift weer in gebruik genomen kan worden, is vooralsnog onduidelijk. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat er sprake is van ‘pure pech’. En dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

De lift is al enige tijd niet meer bruikbaar. Met een rolstoel de trap op is lastig. Iets wat een woordvoerder van de gemeente beaamt: “De lift ging op 21 mei kapot en werd op 21 juni gerepareerd. Helaas ging er meteen na de reparatie een ander onderdeel kapot en moest de lift opnieuw stilgezet worden. Heel vervelend, maar pure pech.”

De benodigde onderdelen zijn volgens de woordvoerder niet snel leverbaar: “De onderdelen die nodig zijn voor de reparatie van de lift, zijn niet op voorraad bij de leverancier. Deze moesten besteld worden en dat duurt enige tijd. We vinden dat heel vervelend, maar het is wel de realiteit. De verwachting is dat de lift in week 30 – dat is de week van 22 juli – weer in gebruik genomen kan worden.”

Gratis uitrijden
Bij de slagboom hangt een briefje dat aangeeft dat de lift defect is. Omdraaien lukt niet meer, maar dat is volgens de woordvoerder ook niet nodig: “Op dat punt kunnen mensen niet meer omkeren. Daarom voegen we daaraan toe dat men binnen 10 minuten gratis kan uitrijden en verwijzen we naar parkeergarage Doorneind.”De plaatsing van een extra lift is geen optie. “Het is helaas niet altijd te voorkomen dat een lift kapot gaat. Gezien de leeftijd van de lift bekijken we of er reden is om deze in zijn geheel te vervangen.”[Foto: Frank van de Ven/DitisHelmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *