Locatie Reddingsklos klaar voor seizoen

In het teken van NLdoet en de wil om zich weer schoon en opgeruimd te presenteren, kwamen de vrijwilligers van reddingsbrigade De Reddingsklos bij elkaar om eens flink de handen uit de mouwen te steken.

Op het thuishonk aan de Kanaaldijk 70 werd hard gewerkt. Zo wasten en poetsten de vrijwilligers de jeep en controleerden zij de kasten en dozen op materialen die versleten zijn of weg kunnen. Ook kregen de reddingsboten en de roldeur een grondige opfrisbeurt. Bovendien zijn de duikflessen ontlucht en is de zolder flink uitgemest. Alle materialen zijn weer opgerold, gevouwen, en op hun vaste stek teruggeplaatst.

Natuurlijk was er ook tijd voor koffie, waarbij deze wijkreporter niet werd vergeten! Daarna was het weer hard werken geblazen, zodat het nu overal fris ruikt en alles er weer picobello uitziet. En dat is niet zomaar. Want de Reddingsklos bestaat inmiddels 40 jaar, een mijlpaal die in april met de leden gevierd gaat worden.

Ik sprak even met Linda van den Heuvel van de reddingsbrigade. Zij vertelde me dat de Reddingsklos nog op zoek is naar een penningsmeester voor het bestuur. Maar ook naar nieuwe leden vanaf 14 jaar. Blijken deze jongeren straks geschikt, dan kunnen ze vervolgens opgeleid worden tot instructeurs. Erg belangrijk voor het voortbestaan van de Reddingsklos.

Alles ligt er weer netjes bij, zodat de reddingsbrigade helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen. En dat komt goed uit, want de volgende drakenbootraces zijn alweer in aantocht.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Linda en haar collega’s.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Ron Reply

    Het kunstwerk in het Muziekplantsoen mag ook wel een schoonmaak en opknapbeurt hebben. Ziet er desolaat uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *