Lokaal sterk en Helder Helmond stellen vragen leerlingenvervoer

Lokaal sterk en Helder Helmond hebben schriftelijke vragen ingediend over het leerlingenvervoer in Helmond. Deze partijen ontvingen diverse signalen over problemen rondom dit vervoer.

Structuur is voor de kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer erg belangrijk. Maar volgens Anja Spierings (Lokaal Sterk) en Louis van de Werf (Helder Helmond) zou het al diverse keren zijn voortgekomen dat kinderen niet weten in welke bus ze mee moeten, doordat ritten worden samengevoegd. De twee raadsleden stellen dan ook de vraag aan het college wat hier tegen gedaan kan worden “Het uitgangspunt is om de ritten te rijden met vaste chauffeurs. Echter, in de huidige tijd (krapte op de arbeidsmarkt, ziekteverzuim en personeelstekort) is het organiseren van vervoer steeds complexer. Wij zijn ons ervan bewust dat kinderen in het leerlingenvervoer een groot belang hebben bij structuur en duidelijkheid, daar streven we naar. Ook de vervoerder is zich hiervan bewust.”, antwoord het college.

Vervoersbedrijf Munckhof voert in de gemeente Helmond het leerlingenvervoer uit. Het contract met Munckhof loopt af in augustus 2023. Er zij geen plannen om over te stappen naar een andere vervoerder. Het aangaan van een nieuwe overeenkomst zou geen garantie op kwalitatieve continuering van het leerlingenvervoer bieden. Ook zou de overgangsperiode bij wisseling van een contractpartner veel gevolgen met zich mee brengen, ‘’Het betekent dat zowel de leerlingen als ouders/verzorgers moeten wennen aan de werkwijze van een nieuwe vervoerder (en diens chauffeurs). Dit geldt ook voor wijzigingen van de interne structuur en werkafspraken binnen de gemeente Helmond. Juist in deze tijd is structuur en stabiliteit voor kinderen in het leerlingenvervoer van groot belang. Door te investeren in de samenwerking en relatie met de bestaande vervoerder dragen we hieraan bij”, aldus het college.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *