Kennedymars is terug met nieuwe route

De Kennedymars Someren is terug met een nieuwe route. Op zaterdag 2 juli wordt om 20.00 uur het startschot gegeven van de 58e Kennedymars in Someren. Loop jij mee? Organisator JOEK hoopt er weer een groot (wandel)feest van te maken.

De route is op verschillende punten vernieuwd. Zo maken de lopers na de start eerst een lus door Someren-Eind. Heen gaan ze via de Zandstraat en Vlasstraat, terug via de Boerenkamplaan en Kommerstraat. Door de Postelstraat bereiken ze na 9 kilometer de eerste post op de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Speelheuvelstraat. Hier passeren ze tussen 21.00 en 22.30 uur. Via het Wilhelminaplein lopen ze vervolgens richting Asten, Ommel, Vlierden en Deurne.

In Deurne is de route ook vernieuwd. Na enkele jaren keert de Kennedymars terug in de Sint Jozef, waar ook een post is bij de atletiekvereniging. Rond 22.15 uur komt de eerste wandelaar Deurne binnen. De passage over de Markt mag niet ontbreken. Via een post bij het Rijtven lopen de wandelaars naar Helmond-Rijpelberg en vanuit daar dwars door de stad naar Brandevoort. Daar is de grote post na 43 kilometer.

Verharde paden of over de Strabrechtse Heide

Via Mierlo komen de lopers in Lierop, waar ze zelf kunnen kiezen welke route ze lopen: of over de halfverharde paden van de Strabrechtse Heide of een volledig verharde route om het natuurgebied heen. Bij de Soete Inval is het 60 kilometer punt en de Meet & Greet waar wandelaars en toeschouwers elkaar kunnen ontmoeten. Hier kunnen de lopers ook weer zelf hun route kiezen: langs het Keelven of om het natuurgebied heen. Het laatste deel van de Kennedymars gaat door Someren-Heide en Someren-Eind. Omdat een deel van de Boerenkamplaan is afgesloten, maken de lopers een ommetje door het Waterdael. Na 80 kilometer hebben ze dan hun tocht volbracht en finishen ze door de Kanaalstraat op het Wilhelminaplein in Someren.

Aanmoedigen

Wandelaars geven aan dat de Kennedymars in Someren de gezelligste Kennedymars van Nederland is. Dat komt vooral door de sfeer onderweg, met applaus, aanmoedigingen, muziek en gezelligheid langs de route. Dit wordt door de wandelaars enorm gewaardeerd. Elk jaar wordt door de organisatie een sfeerprijs uitgereikt aan de straat of buurt met de mooiste, origineelste of gezelligste doorkomst voor de wandelaars! Gaat de sfeerprijs dit jaar naar jouw straat of buurt? Wil je weten of de Kennedymars dit jaar langs jouw deur komt? Kijk op www.kennedymars.nl Daar vind je de route en de verwachte doorkomsttijden. Ook handig, download de Kennedymars app. En voor het laatste nieuws volg je de Kennedymars op Facebook, Instagram en Twitter. Op de kanalen vind je ook informatie over het Rondje Someren en de Mini Kennedymars.

Bron en afbeelding Kennedymars Someren

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.