Lotgenotengroep huiselijk geweld voor vrouwen
Het programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ brengt landelijke, regionale en lokale initiatieven samen. Doel is om onder andere huiselijk geweld terug te dringen. In de regio Zuidoost Brabant gebeurt dit onder andere in de lotgenotengroepen, zoals de groepen  voor vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld. Deelnemers kunnen over hun ervaringen praten, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige. Op 9 september start een groep bij de LEVgroep in Helmond. Herstelgroep Woman’s Only – is een lotgenotengroep die zich richt op het begeleiden van vrouwen die gevolgen ondervinden van huiselijk geweld. De herstelgroep biedt een eerste stap tot bewustwording en het vinden van (h)erkenning in een veilige omgeving.

Wat is een herstelgroep?
Een herstelgroep is een groep waarin vrouwen samenkomen om de problemen en ervaringen bespreekbaar te maken die zij vanuit het verleden en in het dagelijks leven tegenkomen. Horen hoe anderen ermee omgaan, brengt nieuwe ideeën of nieuwe inzichten.

Aanmelden kan via info@markieza.org of via deze LINK

Het gaat om acht bijeenkomsten van 2 uur en de deelname is kosteloos.  De bijeenkomsten zijn bij de LEVgroep. Penningstraat 55 in Helmond en de eerste is 9 september van 19:30 – 21:30 uur.

Foto: via Markieza.org 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *