Luus Elbers (6) is directeur voor één dag

Op de Montessorischool wordt elk jaar een grote Kerstmarkt gehouden. Daar kan men ook lootjes kopen voor leuke prijzen. En één van die prijzen is wel heel erg leuk. Dat lootje geeft het recht om op school één dag de directeur te mogen zijn. De Kerstmarkt is inmiddels een traditie geworden. 

Dus is het ook traditie om een dagje de echte directeur Anja Verschuren te mogen helpen. Op de laatste Kerstmarkt heeft de 6-jarige Luus Elbers die prijs gewonnen. Dat was wel even schrikken. Een hele dag door de school lopen en met de directeur alle dagelijkse dingen doen. Belangrijk werk, maar af en toe wel veel. ‘s Morgens gaat de directeur eerst met de andere leerkrachten koffie of thee drinken en zaken bespreken die gedaan moeten worden. Dan gaat de directeur de kinderen welkom heten bij de ingang als zij de school binnenkomen. Als iedereen in de klas is, volgt het klassenbezoek. Kijken of er leerlingen ziek zijn of om een andere reden niet aanwezig.

De school heeft ook enkele ochtenden per week een koffie-uurtje voor de ouders. Dan mogen de ouders het eerste uur met hun kinderen in de klas meewerken. En als dit allemaal gebeurd is, gaat het echte werk beginnen. De nieuwsbrief maken die naar alle ouders wordt verstuurd. Hierin staan dan de activiteiten, de nieuwtjes en andere bijzonderheden. Zo’n nieuwsbrief maken is dus ook weer belangrijk werk. Als dit eenmaal gedaan is, volgt er soms een overleg met de leerkrachten van de kinderopvang. Gelukkig is er ook even een kleine pauze. Want dat moet ook gebeuren.

Toen ik woensdag 29 maart op uitnodiging van de directeur voor deze dag op school kwam, gaf Luus mij netjes een hand en mocht ik meelopen om te kijken wat er die dag gedaan moest worden. Luus, een vriendelijk en bescheiden meisje, was wat minder spraakzaam. Dat kwam natuurlijk door de spanning, want ‘directeur zijn’ gebeurt niet iedere dag. Omdat het vandaag een drukke dag zou gaan worden, nam ik na een uurtje afscheid. De kersverse directeur moest verder met haar werk en ik ging naar mijn volgende adres.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met dank aan Anja Verschuren en vice-directeur Luus Elbers.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.