MEE verzorgt ‘brussencursus’ in het najaar

Bij kinderen met een broer of zus met autisme of een andere beperking gaat het thuis vaak net een beetje anders. Dit kan soms best ingewikkeld zijn. Daarom verzorgt MEE De Meent Groep in Helmond een ‘brussencursus’. Dat is een cursus waar broers en zussen van mensen met autisme of een andere beperking elkaar ontmoeten en ervaringen uit kunnen wisselen. De cursus vindt plaats in het najaar, maar specifieke data zijn nog niet bekend.

De ‘brussencursus’ is bedoeld voor kinderen van 6/7-12 jaar of 12-17 jaar met een broer of zus met autisme of een andere beperking. Door middel van gesprekken, activiteiten en oefeningen delen de kinderen ervaringen en gevoelens met elkaar. Ze krijgen informatie over wat een beperking is. De kinderen ervaren dat ze niet de enige zijn met een broer of zus met een beperking. Bovendien is het vaak heel gezellig.

De cursus en kennismaking 

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten en een ouderavond. Een specifieke locatie is nog niet bekend, net als de data. In ieder geval start de cursus ergens in het najaar. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Je kunt je kinderen alvast aanmelden via servicepunt@meedemeentgroep.nl of via het telefoonnummer 088 – 4653555. Voordat de cursus start zijn er eerst individuele kennismakingsgesprekken met de deelnemende kinderen en hun ouders. Heb je nog vragen? Bel gerust naar ons Service Punt van MEE via bovenstaand telefoonnummer.

MEE De Meentgroep

De cliëntondersteuners van MEE de Meent Groep ondersteunen mensen met een beperking, én hun naasten, bij vragen of problemen die ontstaan door hun beperking. In het bijzonder mensen met een licht verstandelijke beperking, autisme en niet-aangeboren hersenletsel. Denk hierbij aan vragen over bijvoorbeeld opvoeding, ontwikkeling, leren, werken, samenleven, wonen, regelgeving en geldzaken.

MEE de Meent Groep biedt kortdurende ondersteuning, informatie en advies. Ook helpt zij de eigen kracht te versterken en de mogelijkheden van het netwerk te benutten. Samen met de cliënt en naasten zoekt men naar de beste oplossing. Op die manier kunnen mensen zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk meedoen in de samenleving. Meer weten over cliëntondersteuning vanuit MEE de Meent Groep? Neem een kijkje op de website of neem vrijblijvend contact op met het servicepunt: 088 – 4653555.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *