Wethouder Van Dijk krijgt muziekles op De Stroom

‘Méér Muziek in de Klas’ is een stichting die als missie heeft goed muziekonderwijs te bevorderen op basisscholen. In Helmond kreeg de samenwerking in 2019 vorm toen Koningin Maxima naar Hogeschool de Kempel kwam om Het Muziekakkoord Helmond te ondertekenen. Hierin legden ruim 50 partijen vast dat zij gingen samenwerken om het muziekonderwijs te verbeteren. Een recent voorbeeld van dit project was een muziekoptreden bij het speelhuis waar basisschoolkinderen speelden op de PBone.

Méér Muziek in De Stroom

Méér Muziek in de Klas werkt in Helmond samen met Cultuurcontact Helmond en Hogeschool de Kempel. Koningin Maxima is erevoorzitter van het project en burgemeester Elly Blanksma is de Helmondse ambassadeur. De stichting Méér Muziek in de Klas heeft als missie goed muziekonderwijs te bevorderen op de basisscholen. De gebruikte lesmethoden bestaan uit regelmatig gegeven workshops op basisscholen. En zo was de stichting op woensdag 28 juni te gast voor een muziekles op basisschool De Stroom. Aanwezig waren Erwin van de Berkmortel, voorzitter van Méér Muziek in de Klas, en projectleidster Kirsten Smeenk. Wethouder Harrie van Dijk was aanwezig als speciale gast.

Muziekles

De muziekles werd gegeven door muziekdocente Sophie de Ruijter. Ze leerde de kinderen hoe ze een melodie moesten maken op een zelfgemaakt lied. De kinderen kozen voor een lied voor PSV en na een aantal pogingen ging het al aardig de goede kant op. Sophie wist alles op een duidelijke en prettige manier aan de kinderen uit te leggen. En niet alleen aan de kinderen. Ook wethouder Van Dijk deed actief mee aan de les. Net als de kinderen hield hij zich aan de aanwijzingen van Sophie en deed volop mee.

Nadat de eerste opdracht was gelukt, ging de muziekles verder met zogenaamde Boomwhackers. Met deze gekleurde buizen van verschillende lengte kun je muziek maken door er op te tikken of mee te slaan. Iedereen mocht meedoen, dus ook wethouder Van Dijk kreeg een Boomwhacker in zijn handen en ontkwam er dus niet aan om zijn ritmisch gevoel te tonen. Het resultaat was vooral heel veel hilariteit en muzikaal plezier! En als je plezier hebt, gaat de tijd snel voorbij. En er zat duidelijk muziek in.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *