De laatste tijd is het in het Tienerhuis in Brouwhuis weer een plek vol activiteiten. Er zijn regelmatig (leuke en goede) evenementen en activiteiten te bezoeken. Een voorbeeldje: de meidenavond, de jongensclub, demonstraties van steppen, skateborden en mountainbikers en ga zo maar door.

Ook op de burendag waren er activiteiten. Er konden op die dag vogelhuisjes beschilderd worden en die hangen nu fris en fruitig aan de muur bij de ingang. Eerlijk is eerlijk, het moet gezegd worden: Maarten (beheerder) en zijn vrijwilligers werken erg hard om de jeugd het naar de zin te maken. Ook op het skatepark kunnen de jongens en meiden zich vermaken. Er gelden wel enkele regeltjes wat betreft het gedrag  van de jeugd. Maar als je gewoon doet valt het wel mee.

Als wijkreporter werd ik door Melissa, de begeleidster van de meidenavond, uitgenodigd om eens te komen kijken. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik ging dus woensdagavond (van 19.00 uur tot 20.00 uur) een kijkje nemen in het Tienerhuis. Op het park was het nog enorm druk door activiteiten als skaten, steppen, fietsen en andere bezigheden. Maar dit waren alleen maar jongens.

Wat blijkt… als er een meidenavond binnen is moeten de jongens buiten blijven en mogen dan niet naar binnen. Het thema van deze avond was het versieren van cupcakes. Ruim 24 meisjes zaten aan grote tafels zich te concentreren op de gebakjes. Er werden mooie ontwerpen gemaakt met lekkere kleine zoetwaren. Ondertussen kwamen de vrijwilligsters Melissa en Floor even kijken bij de meisjes of alles lukte. Zij kregen daarbij de hulp van twee stagiaires, Sarah en Daphne die op het Summa college zitten.

Tienerhuis activiteiten voor meiden en jongens

Melissa werkt al vrij lang bij het Tienerhuis. Zij vertelt: “Ik kwam vroeger als jonkie 4 jaar geleden al naar de meidenclub en nu ben ik begeleidster. Ik ben er vanaf het begin al bij. En Floor werkt nu iets meer als 2 jaar bij de meidenclub. Het is vanavond drukker dan anders. Normaal gesproken zijn er altijd een stuk of 10 meiden aanwezig maar nu zitten we op ruim 24 meiden. Dat ligt vaak aan het thema van deze avond.”

Ze doet graag nog een oproepje: “Voordat het meidenavondseizoen begint vragen we de meisjes wat zij graag willen doen op deze avonden. Dan maken we een lijst met mogelijkheden. Vanavond zijn het de cupcakes maar we hebben ook wel eens sieraden maken, beautyavonden, T-shirt versieren, en af en toe,  maar dat ligt aan het aantal deelneemsters, bowlingavond, gourmetten of gewoon een spellenavond. We kunnen er nog wel enkele meisjes bij hebben. Dus als zij het leuk vinden eens een avondje met andere meiden te chillen en te knutselen… Zij moeten in groep 6 (of hoger) zitten. En voor de jongensclub zoeken we ook nog enkele vrijwilligers die de jongensclub willen begeleiden. Die hebben we momenteel te weinig.”

Ondertussen waren de meeste meisjes al klaar met het versieren en er waren er zelfs 2 0f 3 die het niet laten konden en de cupcake die zij versierd hadden meteen al op te eten…

Dus als er vrijwilligers zijn die het leuk vinden een avondje met de jongens bezig te zijn kunnen ze naar het Tienerhuis komen. De meidenavonden zijn om de week. De ene keer de meiden en de andere week de jongens.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *