Wie kent een MierloHoutenaar 2021 of Groepering 2021?

Wie kent een MierloHoutenaar 2021 of Groepering 2021? De wijkraad Mierlo-Hout reikt ieder jaar tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst ‘De MierloHoutenaar’ en ‘Groepering van het jaar’ uit aan wijkbewoners en vereniging die altijd klaar staan voor de wijk en haar bewoners.

Ondanks de coronamaatregelen werd onlangs de MierloHoutenaar 2020 uitgereikt aan Cor Ketelaars. Maar ook voor 2021 wordt gezocht naar kandidaten die in aanmerking komen voor de onderscheiding.

Daarom opnieuw de oproep: “Wie zou u kandidaat willen stellen voor de nieuwe MierloHoutenaar 2021? Kijk eens rond in uw omgeving, want het is aan u om uw kandidaat voor de onderscheiding De MierloHoutenaar aan de wijkraad kenbaar te maken.”

De verlening van deze eretitel is bedoeld voor mensen die altijd klaar staan voor een ander, of dat nu binnen of buiten het verenigingsleven is. Iemand die (on)opvallend, al dan niet achter de schermen, met hart en ziel bezig is voor de vereniging of voor de gemeenschap Mierlo-Hout. De uitreiking van de onderscheiding is onder voorbehoud van de coronamaatregelen op 2 januari 2022 in wijkhuis De Geseldonk om 13.00 uur.

“Kent u iemand of een groepering die in aanmerking komt voor de onderscheiding, meld deze persoon dan aan, voorzien van een goede motivering en adresgegevens.”

Er zijn wel enkele criteria waaraan moet worden voldaan: de kandidaat woont in de wijk Mierlo-Hout en heeft zich op uitzonderlijke wijze ingezet voor een doel dat meerwaarde heeft voor de wijk. Bestuursleden van de stichting Wijkraad Mierlo-Hout kunnen niet worden voorgedragen.

De jury bestaat uit enkele bestuursleden van de stichting en enkele personen van buiten de wijk. Voorzitter van de jury is wijkwethouder Cathalijne Dortmans. Aan de kandidatuur zijn behalve een sculptuur, een oorkonde en een persoonlijk geschenk ook enkele geldprijzen verbonden, te besteden aan een doel in de wijk Mierlo-Hout.

Middels het contactformulier op de website van de wijkraad, kunnen personen en/of groeperingen aangemeld worden voor MierloHoutenaar en groepering van het jaar. Naam en de adresgegevens van een kandidaat op een briefje afgegeven of in de brievenbus doen bij wijkhuis De Geseldonk kan ook. Onder vermelding: Wijkraad: Verkiezing De MierloHoutenaar. Of mail naar Secretariaat@wijkraadmierlohout.nl www.wijkraadmierlohout.nl

(Archieffoto)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *