Catstown trekt minder publiek op zondag

Afgelopen weekend stond het centrum van Helmond in het teken van Jazz in Catstown. Nadat burgemeester Blanksma vrijdagavond de aftrap verrichtte, was het jazzmuziek geblazen. Jammer genoeg was het weer op de zondag toch wel een smetje op het evenement.

Vrijdag waren er optredens in diverse cafés in de stad, tot in de late uurtjes. En op zaterdag ging het muzikale feest gewoon door. Daarbij kwamen namen voorbij als de Papa Dre Jazzband , The Dixie Brothers Jazz Formation en Duo Sax and Double Bass. Ook The Juggets gaven een daverend optreden, samen met Kees, hun dansende en met paraplu bewapende mascotte. Kortom, een geslaagde vrijdag en zaterdag.

Nattigheid

De opkomst op zondag was een wat ander verhaal; het publiek kwam niet massaal naar de optredens. Mogelijk speelde de slechte weersvoorspelling een rol, maar volgens de organisatie was er nóg een reden: “Misschien heeft het wel te maken met de race van Max Verstappen in Zandvoort. Bovendien hebben we de Brabantse Markt in de Kasteeltuin.” Door het slechte weer besloten sommige bands al tijdig te stoppen met hun optredens, zodat de straten langzaam leeg liepen. In de bibliotheek kon er gelukkig nog wel worden genoten, want daar speelde de bigband The NightCats. En die was met hun jazz uit Chicago beslist de moeite waard voor de fervente jazzliefhebber.

[Fotografie: Petra van Duppen en Hans Choufoer]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *