Mirjam Kräwinkel nieuwe bestuurder ORO

Per 1 augustus 2023 treedt Mirjam Kräwinkel aan als nieuwe bestuurder van ORO. Ze is bekend in de regio en werkt inmiddels al samen met veel stakeholders van ORO.

Volgens ORO is Mirjam Kräwinkel een gedreven en verbindende bestuurder. “Iemand met passie voor mensen voor wie meedoen niet zo vanzelfsprekend is.” Mirjam heeft ruime ervaring in strategie, beleid, organisatieontwikkeling en aansturing bij verschillende woningcorporaties. Momenteel is ze directeur-bestuurder bij WoCom, een woningcorporatie die een thuis biedt aan 17.000 mensen in Helmond en omliggende gemeenten. “Mirjam kijkt ernaar uit om samen met ons te werken aan de verdere ontwikkeling van de organisatie en aan het gedachtegoed ‘samen kwetsbare mensen gelukkig maken’”, aldus ORO. Zelf zegt Mirjam: “Dat is de mooiste missie die ik kan bedenken. Kansen zien, voor klein en groot geluk. Door oprecht te kijken naar wat iemand wil, kan en nodig heeft. Ik vind het een prachtige kans om daar een bijdrage aan te leveren.”

Belangrijke stappen gezet

Mirjam Kräwinkel volgt Jan Roelofs op, die de afgelopen 11 jaar als bestuurder werkte bij ORO. Onder zijn leiding zette ORO belangrijke stappen in het verbeteren van de zorg voor cliënten en het versterken van de organisatie. Van een ‘indicatiegerichte zorginstelling’ ontwikkelde ORO zich tot
een organisatie die veel meer kijkt naar de wensen, behoeften en mogelijkheden van de cliënten. Jan Roelofs gaat met prepensioen en neemt 1 augustus afscheid van ORO. Oorspronkelijk zou hij dat doen per 1 juli, maar dat is veranderd in 1 augustus ter overbrugging naar de startdatum van de nieuwe bestuurder. “Met Mirjam als bestuurder heb ik er alle vertrouwen in dat het geluk van de cliënt bij ORO voorop zal blijven staan”, aldus Roelofs.

Kwetsbare mensen gelukkig maken

ORO staat voor ‘kwetsbare mensen gelukkig maken’. Daarbij gaat het om zelf kiezen, meedoen en van betekenis zijn. De nieuwe bestuurder zal samen met alle medewerkers, cliënten, cliëntvertegenwoordigers en samenwerkingspartners van ORO blijven werken aan dit gedachtegoed. ORO en de Raad van Toezicht zijn blij met de komst van Mirjam, wensen haar veel succes en kijken uit naar een succesvolle samenwerking met haar als nieuwe bestuurder.

{Foto: Loraine Bodewes]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *