Moederdagactiviteiten in Helmond

Moederdag is het meestal een van de fijnste en gezelligste dagen in het jaar. Veel moeders worden natuurlijk verwend met een ontbijt op bed en in principe hoeven de moedertjes dan de hele dag niets te doen als alleen verwend te worden. Daarna is het meestal even op bezoek bij de oma’s. Maar op enkele plaatsen zijn ook leuke moederdagactiviteiten te doen. Zo dus ook in het centrum van Helmond.

Daar is een moederdagactie dankzij de samenwerking tussen de ondernemers van Helmond en stichting Knoop. Deze stichting is opgericht door Damir Mumini, een waar knopenkunstenaar. Wat hij allemaal kan om mooie, leuke en originele knopen te maken is onvoorstelbaar. Meestal hebben de knopen de vorm van een hartje. Zijn mening is dat het hart de mensen kan verbinden. De opbrengst van de hartjes is bestemd voor vluchtelingen uit Oekraïne, Afghanistan en Syrië.

In de middag ben ik uitgenodigd in winkelcentrum De Bus om daar de moederdagactiviteiten mee te maken. In het winkelcentrum stond een reuzenrad waar mensen iets konden winnen. De draaier was niemand minder dan tonproater Rob Schepers uit Helmond en  de presentator/zanger Bart Abels (bekend van het sinterklaasgebeuren). Beide heren wisten er een mooi spektakel van te maken. Op humoristische wijze verleidden de heren de moeders, om even aan het rad te draaien voor een leuk moederdagpresentje te winnen. Al met al werd het een gezellige middag.

In wijkhuis De Brem werden er ook moeders verrast met een mooi pakket. Voor veel moeders wordt het dus een mooie Moederdag…

Verslag en foto’s: Hans Choufoer.

Foto’s Rijpelberg: Rijpelberg events

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.