Monumentendag in Jan Vissersmuseum is pure nostalgie

Tijdens monumentendag waren het kasteel en het Jan Vissersmuseum de trekpleisters. Dus genieten van pure nostalgie en historie. Bij binnenkomst stap je bij het Jan Vissersmuseum al een stap terug in de tijd.

De oude tijd begint te herleven bij het binnenkomen in de afdeling van de boerengeschiedenis en de huislijke sferen van heel vroeger. Ook de afdeling met nostalgische brandweerattributen en brandweerwagens is een mooie plek waar je kunt zien hoe het er vroeger aan toe ging bij brand en andere rampen.

Maar ook het ouderwetse bakhuis waar het heerlijkste brood wordt gebakken is een kijkje waard. En voor de Helmonders komen er gevoelens los als men in de afdeling komt waar nog de enige en echte stoelen staan van het afgebrande Speelhuis. Drie stoelen zijn nog bekleed met de allereerste stof die er bij de opening opzat.

Momenteel is er een ding veranderd: dat zijn de videoschermen die bij elk voorwerp staan en waar men via een startknop kan zien hoe het vroeger ging. Dit is vooral voor de jeugd interessant om hen een kijkje te geven in vroegere tijden en werkomstandigheden. Een bezoekje aan het Jan Vissersmuseum is tijdens de monumentendag zonder meer de moeite waard…

Verslag: Hans Choufoer

Fotografie: Hans Choufoer en Maartje Rubenkamp

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *