De Mulo soft en honkbalvereniging organiseerde weer het oergezellige toernooi voor verenigingen en bedrijven. Winnen is eigenlijk niet belangrijk, het gaat om de gezelligheid en het kennis maken met deze stoere sport.

Het Mulo toernooi werd voor de 24e keer gehouden op de velden aan de Rivierensingel. Er deden acht teams aan mee en elk team had wel een of meerdere spelers die de sport ook werkelijk beoefenden. De rest van de deelnemers waren amateurs en dat was ook de bedoeling. Mulo wil met de organisatie van het toernooi bereiken dat iedereen kennis kan maken met deze sport en organiseert elk jaar zo’n gezelligheidstoernooi. Er deden teams mee van de Nedschroef, een fitnessclub Helmond en enkele andere bedrijven.

Aangezien het schitterend weer was zaten de spelers die op het moment niet hoefden te spelen lekker te keuvelen onder de grote parasols onder het genot van een koel drankje. Op de velden werkten de teams in het zweet en af en toe klonk er gejuich en geklap als er iemand weer de bal keihard de lucht in sloeg. En af en toe vlogen de stofwolken omhoog als er weer een speler binnenkwam op het thuishonk. Het was een en al gezelligheid. De organisatie liep dus terecht trots rond omdat ook dit toernooi weer een groot succes werd.

Langs de velden en buiten de hekken liepen enkele dames met een lang schepnet rond en op mijn vraag of zij vlinders aan het vangen waren keken zij mij gek aan en zeiden enigszins gefrustreerd dat zij de ballen uit het slootje moesten vissen. Tja, dat kan gebeuren. Evenals een man die zich een breuk sjouwde met een gettoblaster aan zijn schouder. Dat was voor de muziek tijdens de wedstrijden. Het was dus een enerverende dag en iedereen had het reuze naar de zin.

Fotografie en verslag: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.