De leden van De Helmondse Musical zijn druk doende om hun allernieuwste voorstelling Hotspot te repeteren. De première vindt plaats op Tweede Kerstdag, waarna Theater Het Speelhuis weer dagenlang uitverkocht zal zijn. Jason Gerritsen was namens Dit is Helmond met zijn camera aanwezig bij de repetities.

Hotspot speelt zich af in de jaren ’50. Niet van de vorige, maar van deze eeuw. ‘We blikken 30 jaar vooruit. Hoe ziet het leven in Helmond er dan uit? Nog steeds de stad van automotive en food? Speelt Helmond Sport eredivisie? Is er al een Elly Blanksmaplein? Heeft het Huis voor de Stad zijn langste tijd alweer gehad? Helmond is een hotspot. Hotel West-End breidde flink uit, onder andere met een rooftop zwembad. Gasten uit alle windstreken en van verschillend pluimage trekken naar Helmond. Niet in Giethoorn of Amsterdam, maar hier in Helmond lopen busladingen toeristen rond en uitgevlogen Helmonders keren terug in hun geboortestad’, zo lezen we op de website van De Helmondse Musical.

Trots

De leden van De Helmondse Musical zijn er trots op dat ze ook dit jaar hun voorstelling weer neer kunnen zetten op de planken van Het Speelhuis. Dat geldt ook voor William Verkoelen, een van de acteurs in Hotspot: “De Helmondse Musical hoort gewoon in Helmond thuis. En dan is Het Speelhuis ons tijdelijke tweede thuis, waar wij met veel plezier gebruik van maken.”

Info en tickets

Het wordt een hele opgave om nog tickets te bemachtigen voor Hotspot, want traditiegetrouw loopt het storm voor voorstellingen van De Helmondse Musical. Maar je kunt het proberen via deze link, waar je ook meer informatie vindt over de voorstelling.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *