Na sneeuwpret ook schaatspret

Na de sneeuwpret in de afgelopen week was er op zondag 14 februari ook veel schaatspret.

In de afgelopen week gingen de sleden en schaatsen vlot over de virtuele toonbank. Op vele plekken waren de sleden uitverkocht en toen het eenmaal ’s nachts matig tot streng ging vriezen, kwam de schaatskoorts op gang. Schaatsen te koop, te ruil en plekken waar de schaatsen moesten worden geslepen konden de vraag niet meer aan. Een wandelrondje in het besneeuwde Mierlo-Hout leerde dat ook daar de schaatskoorts was uitgebroken. Op diverse vijvers, sloten en zelfs op het Eindhovensch Kanaal werd geschaatst. Jong en oud, met en zonder schaatsen en zelfs met sleden en stoelen schoven de ijsliefhebbers langs elkaar. Joelend, gillend en  lachend was er na de sneeuwpret nu ook schaatspret.

In het kanaal was onder de brug een wak waarin de  meerkoeten en wilde eenden bij elkaar dreven. Wie wilde schaatsen op het kanaal moest dientengevolge tussen de bruggen heen en weer schaatsen of een stukje klunen door de sneeuw.

Dit zal waarschijnlijk de laatste schaatsdag en ook de laatste sneeuwdag zijn. Volgens het KNMI gaat het maandag volop dooien en dan zal van het ijs op de vijvers en sloten weinig meer over zijn. Dat neemt niet weg dat de weersomstandigheden van de afgelopen week voor velen een welkome afleiding waren van de coronamaatregelen. Het was buiten weer ouderwets genieten…

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *