Natuurmarkt met tips voor natuur en milieu

De jaarlijkse Natuurmarkt, georganiseerd door Natuurplatform Helmond, werd zondag 14 juni gehouden in stadswandelpark de Warande. Vele organisaties waren aanwezig en zij gaven demonstraties en voorlichting op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Het was erg druk in het stadswandelpark: behalve de Natuurmarkt was er ook het wekelijkse Carat concert en bleken vele bezoekers het park te bezoeken voor een wandeling of fietstocht.

De Natuurmarkt bood een variatie aan kramen. Behalve de uitgebreide presentatie bij de Bijenhal trokken vele kramen de aandacht van de bezoekers. Een tochtje langs de kramen bood een zicht op een uiteenlopend aanbod van natuurproducten en duurzame producten. Honing en honingproducten werden door vele kramen aangeboden. Het IVN bood kinderen (en hun ouders) leerzame spellen aan. Zo kon men schedels, bloemen en vogels raden. Vele soorten vogel (broed) kastjes werden aangeboden en ook insectenhotels. Groen & Bloei stond met planten en stekjes, de Helmondse stadstuin had een mooi aanbod aan groenteplantjes en overheerlijke aardbeien. Ook mochten kinderen zich aanmelden voor de Kidsclub.

Traditiegetrouw waren de vertegenwoordigers van de Dahliatuin aanwezig. Bij hen konden de kinderen hun hoofd door een houten bloem steken en door moeder of vader worden gefotografeerd. Daarvan werd schaterend gebruikgemaakt. Kinderdagverblijf Bereboot bood de kinderen vermaak met bamboe stokken en post-elastieken. Zij maakten prachtige bouwwerken en wisten zich lange tijd te vermaken.  Repaircafé Rijpelberg was net als andere jaren weer aanwezig om de bezoekers erop te wijzen dat repareren echt veel duurzamer is dan nieuwkoop. Ook was er veel belangstelling voor begraven in de natuur. Na afloop een ijsje bij de Carat concerten werd door vele kinderen gewaardeerd.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Jos Witteveen Reply

    Het was weer heerlijk! De planten van Groei en Bloei staan al in de tuin en het stoffenvogeltje heeft in huis bij de vogelfamilie een plaatsje gevonden en niet te vergeten de mini vaasjes van Moon’s Creations met een mini margrietje erin 🙂 Volgend jaar fiets ik er gezellig weer naartoe!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.