Nederland kan stemmen op Helmondse ex-laaggeletterde Taalheld

Tot en met vrijdag 17 juni kan het Nederlandse publiek stemmen op zijn favoriete genomineerde Taalheld 2022. De genomineerden hadden jarenlang moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Zij deden een cursus basisvaardigheden en merken de ommekeer in hun leven. Theo Duijmelings uit Helmond is de oudste genomineerde.

Ex-laaggeletterden staan na een cursus sterker in het leven en kunnen en durven meer te ondernemen dan vroeger. Stichting Lezen en Schrijven reikt dit jaar voor de zevende keer de Taalheldenprijs uit. Die prijs zet mensen in het zonnetje die zich op een bijzondere manier inzetten om op latere leeftijd basisvaardigheden te verbeteren. De uitreiking is op maandag 20 juni door  Prinses Laurentien, oprichter van de stichting.

Theo Duijmelings uit Helmond begon in 1977 in zijn eigen huiskamer met de eerste lessen voor mensen die ook beter wilden lezen en schrijven. Sindsdien maakt hij zich sterk om anderen te helpen. “Het is echt mijn levenswerk geworden.”

Stemmen op de genomineerden kan tot en met vrijdag 17 juni via de website van Stichting Lezen en Schrijven: www.taalheld.nl

Genomineerde Taalheld Theo Duimelings (foto: eelk.nl)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.