Nei Skoen op de landelijke televisie

Nei Skoen doet fantastisch werk. Hun doelstelling is het opzetten van trainingen en werken met ervaringsgenoten. Nei Skoen werkt met participatie gerichte projecten en is gericht op mee doen. Bijvoorbeeld: living museum, Human libary of soms grote (span) doeken printen voor een expo in de Cacaofabriek en muziek van de straatband Muzikale zelfhulp.

De presentaties en trainingen voor de workshops houden in: het opleiden van ervaringsdeskundigen die zich richten op anderen die zich willen verdiepen in het bekwamen van op herstelgericht werken,  een herstelgericht netwerk opbouwen van personen in organisaties. Het motto is dan ook: overal in Helmond het opbouwen en het bieden van nieuwe kansen. Centraal in de ruimte staat het podium met allerlei muziekinstrumenten. De bezoekers kunnen dan zingen, gitaar spelen, of drummen. Achter in de ruimte is een geluidsdichte studio waar de muziek kan worden opgenomen. Nei Skoen is tegen vooroordelen.

Gertjan Veneman is een bijzonder persoon. Hij leidt een  “ik-academie” samen met zijn zus Monique. Gertjan geeft onder andere een cursus in zelfvertrouwen. Deze wordt goed bezocht en er is zelfs een opname gemaakt voor de landelijke televisie. Met als presentator Filemon Wesselink, ook wel bekend als een presentator van het vroegere programma ‘Spuiten en slikken’. De opnamen liepen voorspoedig en de deelnemers hadden geen bezwaren om op de tv te komen. Bij Nei Skoen is iedereen welkom en men wordt met vriendelijkheid en open armen ontvangen. Het is beslist de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen. Nei Skoen is te vinden op de Hoofdstraat 133. Voor de openingstijden en meer info kan men bellen met nummer 06-10785524 of mailen naar info@neiskoen.nl.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Dit artikel heeft 3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *