Nieuw concept Dahliatuin zet donateurs in de bloemen

Het nieuwe concept dat inderhaast werd uitgedacht om de donateurs van de Dahliatuin toch tegemoet te kunnen komen, is omarmd door velen. De jaarlijkse open dag kon wegens de coronamaatregelen niet doorgaan. Ook de wekelijkse gratis bos bloemen voor de donateurs konden niet op de gebruikelijke wijze worden aangeboden. Toch hebben de ondersteunende leden alle begrip voor het dilemma waar de Dahliatuin voor kwam te staan.

De jaarlijkse open dag van de Dahliatuin in Helmond-West is een zeer druk bezocht evenement in het eerste weekend van september. Eerder dit jaar ging de instructieavond niet door. Ook het afhalen van de overgebleven knollen met de bonnetjes voor de gratis bloemen moest in een strakke planning gebeuren.

De organisatie van de open dag zag geen mogelijkheid om het bezoek van meer dan duizend belangstellenden aan de tuin veilig te laten verlopen. Zij is gebonden aan de uitgebreide coronamaatregelen. Dus de open dag ging dit jaar voor het eerst niet door.

Nieuw concept Dahliatuin biedt donateurs toch een bosje bloemen

Om de grote schare dahlialiefhebbers sponsors toch te kunnen laten genieten van de bloemen, is er een nieuw concept bedacht. Donateurs kunnen op zaterdag een vooraf samengesteld boeket afhalen. Bij de ingang van de Dahliatuin staan er boeketten klaar, maar ze kunnen niet meer zelf de bloemen uitzoeken. Natuurlijk ontvangt men de bloemen tegen inlevering van de bloemenbonnetjes die zij hebben ontvangen. Wekelijk worden nu zo’n honderd boeketten dahlia’s verzameld en samengesteld. Dit gebeurt op zaterdag, tussen 11.00 en 13.00 uur. Bij de uitgang kunnen de begunstigers hun boeket dan in ontvangst nemen. Om toch iedereen een klein beetje te kunnen laten meegenieten ging Ditisonzewijk op bezoek en maakte een aantal foto’s van de prachtige dahlia’s.

Foto’s Anja Donkers

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *