Nieuwe kleding voor ambulancezorgverleners

De ambulancezorgverleners van de GGD Brabant-Zuidoost dragen vanaf vandaag een nieuwe uniform. De oude ambulancekledinglijn was ruim 15 jaar oud en was niet echt herkenbaar meer. Diverse andere sectoren, zoals bijvoorbeeld EHBO-ers en repatriëringsmedewerkers, dragen kleding die veel lijkt op de oude geel met blauw/groene pakken. Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent.

De oude pakken voldeden bovendien niet meer aan de huidige tijd, ook niet op de manier waarop ze werden gemaakt. Het katoen is vervangen door stoffen die minder milieubelastend zijn. Meer gedekte kleuren zijn in de plaats gekomen van het fluorescerende geel en blauw van het oude uniform. De kleding is strakker van snit en er is nu ook een aparte ‘dameslijn’. Het kledingpakket is gebaseerd op hoofdzakelijk gebruik binnenshuis. Want in verhouding werken ambulancemensen vaker bij mensen thuis dan op straat, om patiënten vervolgens naar het ziekenhuis te brengen. Daarom is de kleding comfortabel en goed draagbaar geworden met minder reflectiestrepen. Voor het werken buiten op straat hebben de ambulanceprofessionals een reflecterend veiligheidsvest om over het uniform aan te trekken.

Exclusief

Het ontwerp, de kleuren en het gebruikte embleem ‘Star of Life’, het blauwe symbool voor dringende medische hulpverlening op het uniform is exclusief voor de ambulancezorg. Daarmee is de identiteit gewaarborg.

 Ambulanceprofessionals Martijn, Harriët, Wim, Lars, Jasper en Linda showen hun nieuwe outfit. (foto: Charlotte Grips)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *