Nieuwe reeks ‘Koffie met een Tablet’

Onder de naam ‘Koffie met een Tablet, een digitale ervaring rijker’ is een serie bijeenkomsten gepland. Speciaal voor de wat oudere inwoners en mét een kop koffie.

Thema mei/juni: DigiD en de AfvalApp

Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die steeds meer via internet geregeld dienen te worden. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral voor de wat oudere inwoners die het lastig vinden om met een computer en met het internet om te gaan. Tijdens deze bijeenkomst gaan ze samen bekijken wat een DigiD is en hoe het werkt. Zodat ook zij makkelijk en snel zaken kunnen regelen met de overheid via de mobiele telefoon of tablet.

AfvalApp

In de bijeenkomst nemen ze als voorbeeld de AfvalApp van de gemeente Helmond. In De AfvalApp worden antwoorden gevonden op vragen zoals: wanneer wordt de GFT-bak opgehaald? Op welke dag kan het oud papier aan de straat? Waar zijn de inzamelpunten? Hoe maak ik een afspraak met de milieustraat? En wat betaal ik voor afvalstoffenheffing?

Er wordt ook gekeken hoe je met je DigiD inlogt bij gemeente Helmond om te zien hoe vaak de afvalcontainer al geleegd is.

Verschillende locaties

De uitleg wordt op begrijpelijke wijze gegeven door een medewerkster van de bibliotheek Helmond. De bijeenkomsten zijn op:

Maandag 23 mei 15.00–17.00 uur in de Geseldonk

Donderdag 2 juni 10.00–12.00 uur in Gemeenschapshuis de Loop

Donderdag 9 juni 15.00–17.00 uur in de Ark

Dinsdag 14 juni 15.00–17.00 uur in Bibliotheek Helmond.

Kies een datum die het beste uitkomt.

Aanmelden

Toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dat kan online via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet of door te bellen naar de bibliotheek (0492 52 22 20) of de secretaris van Kring Helmond (06 22 61 61 34).

Samenwerking

Koffie met een Tablet is een samenwerking tussen de KBO Kring Helmond, de gemeente Helmond, afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter Aa en de Bibliotheek Helmond-Peel. Samen bedachten zij dit project, waarbij mensen laagdrempelig meer te weten komen over digitale onderwerpen waar iedereen dagelijks over hoort. Denk aan WhatsApp, Apps, DigiD, online boodschappen doen, YouTube en nog zoveel meer. De bijeenkomsten zijn geschikt voor mensen die een smartphone of tablet hebben, maar ook voor mensen die hier niet over beschikken, maar wel willen zien hoe het werkt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.