Stichting Dierenparken Helmond verwelkomde vandaag twee nieuwe Watusi kalveren in park Warande. De stier en de koe kwamen rond 10.00 uur aan bij hun nieuwe verblijf.

Onlangs overleed in park Warande in Helmond Watusi stier Wadoeti, beter bekend als Bulletje. Hij liet zijn maatje, koe Warund 162, achter. Stichting Dierenparken Helmond ging op zoek naar een opvolger. “Omdat Watusi kuddedieren zijn met een onderlinge afhankelijkheid, moet er snel een nieuwe stier of koe naar De Warande komen. Daar ligt nu onze prioriteit”, vertelde toentertijd Maarten Koolen, voorzitter van de stichting, aan Dit is Helmond.

“En dat is gelukt. We hebben een opvolger gevonden voor onze Bulletje”, meldt Maarten Koolen verheugd. De jonge stier komt samen met nog een koekalf. “We zijn naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe stier. En omdat er ook nog een koekalf beschikbaar was, is besloten ook deze naar Helmond te laten komen. De aanschaf is mogelijk gemaakt door Kiwanis Helmond’ Land van de Aa’ en andere spontane donaties. Dinsdag 2 januari om 10.00 uur zullen deze twee nieuwe Watusi kalveren in Helmond arriveren. Zij gaan in De Warande kennis maken met hun nieuwe verblijf. In zijn totaliteit hebben we nu dus de beschikking over 3 Watusi runderen. Daarmee is dit ook voor de toekomst goed geregeld in verband met zich wijzigende wetgeving. We zijn erg blij met de komst van deze spectaculaire dieren.”

Koning van de Warande Bulletje is dood

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *