NL-Alert testbericht op 5 juni

Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert testbericht uit. Maandag 5 juni 2023 is de volgende uitzending. Zorg dus dat je vóór 12.00 je oortjes uit hebt!

In het bericht dat je ontvangt, is duidelijk aangegeven dat het om een testbericht gaat. Het testbericht bevat de volgende tekst:

“NL-Alert 05-06-2023 12:00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Kijk op www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english

Meerdere testberichten ontvangen?
Soms ontvang je meerdere malen het testbericht. Wanneer je de melding van het NL-Alert testbericht niet goed wegdrukt, kan het NL-Alert zich opnieuw aanbieden totdat het ‘gelezen’ wordt. Op sommige Android telefoons is de herhaalfunctie ingesteld voor algemene berichtgeving, waardoor het NL-Alert opnieuw wordt getoond. Jouw mobiele telefoon kan soms het NL-Alert ontvangen op twee kanalen: één kanaal voor oudere mobiele telefoons en één voor moderne telefoons. Sommige mobiele telefoons gebruiken beide kanalen. Daardoor ontvangen die telefoons het NL-Alert dubbel.

Geen NL-Alert testbericht ontvangen of het testbericht later ontvangen?
Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je geen NL-Alert testbericht hebt ontvangen. Bijvoorbeeld vanwege logische redenen als geen bereik hebben, de vliegtuigmodus aanhebben of het uitstaan van je toestel. Maar ook verbonden zijn met oude netwerken of buitenlandse zendmasten kan een probleem zijn.

Mobiele telefoon niet ingesteld voor NL-Alert, wel een testbericht ontvangen?
NL-Alert is standaard ingesteld op je mobiel. Daarvoor hoef je dus niets te doen.

Mobiele telefoon geeft andere waarschuwingssignalen/geluiden bij het testbericht?
NL-Alert is een alarmmiddel. Wanneer je een serieus NL-Alert op je mobiel ontvangt, laat je telefoon een luid en doordringend alarmgeluid horen. Daarmee wordt meteen duidelijk dat er meer aan de hand is dan een SMS, WhatsApp of emailbericht. Ontvang je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en informeer anderen.

Testbericht uitzetten?
Het ontvangen van een testbericht kan uitgezet worden. Echter, je ontvangt dan in de toekomst ook geen echte NL-Alert berichten meer.

Meer info vind je op Testbericht.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.