Oliebollen in de Stadstuin

Speciaal voor het nieuwe jaar maken zij ambachtelijke appelbollen, appelflappen en oliebollen in de Stadstuin! Op 30 en 31 dec stropen de vrijwilligers hun mouwen op om in de vroege ochtend deze lekkernijen voor jullie klaar te maken. Er is een maximaal aantal oliebollen die ze per dag kunnen bakken. De opbrengst gaat naar de sociale projecten van de Stichting Vrienden Stadstuin Helmond.

Heb je interesse en wil je oliebollen bestellen? Dan kun je bij de stadstuin een invulformulier ophalen en na invulling weer inleveren bij Stadstuin Helmond, Meanderlaan 6 in Brouwhuis. Wel graag vooraf betalen. Heb je een inkomensverklaring en sta je bij hen ingeschreven dan krijg je 15 % korting op de oliebollen( beperkt aantal ).  Reserveren kan tot en met 24 december. ( Beperkt aantal Op = Op)

Nieuwe projecten in de Stadstuin

Het nieuwe seizoen voor 2023 komt eraan en dan willen ze weer groenten gaan zetten voor hun projecten zoals, gezonde groenten voor mensen met een lager inkomen, Kidsclub, Moestuin naar Tafel etc.
Om alle kosten te kunnen betalen zijn ze afhankelijk van vrijwillige bijdrages, donatie / giften. Wil jij hun werk steunen? Doe dan hier een donatie via de QR-code in het plaatje of via de website stadstuinhelmond.nl

Inkomensverklaring Gemeente Helmond

Zoals we allemaal zelf ervaren weten we dat het leven steeds duurder wordt. De vrijwilligers van de Stichting zet zich al jaren in om mensen niet uit te sluiten. Dit doen ze door mensen met een inkomensverklaring van de Gemeente Helmond korting te geven op groentepakketjes, Kidsclub activiteiten, workshops, cursussen en andere leuke aanbiedingen. Wil je hier gebruik van maken kom dan langs, stuur een e-mail of bel even naar de Stadstuin.

Moestuin naar tafel naar vrijdag

Het is de bedoeling om volgend jaar de activiteit Moestuin naar tafel te verplaatsen naar de vrijdag. Voor de mensen die nog niet weten wat voor leuke activiteit dit is: Moestuin naar tafel is een sociaal project voor iedereen die van lekker eten houdt en van gezelligheid. Door jouw deelname kunnen anderen ( mensen met een smalle beurs, ouderen, eenzamen en hulpbehoevenden ) mee aanschuiven in onze huiskamer waar een (h)eerlijke maaltijd voor jou en anderen klaar staat. Je wordt gastvrij ontvangen. Er is elke keer een ander thema. De gerechten worden culinair bereid met zoveel veel mogelijk producten van de eigen akker. Ook dit jaar is er een Kerstmenu. Met maar liefst vijf gangen en in een gezellige kerstsfeer. Het gerecht bestaat uit komkommerrolletjes met tonijnsalade *** kipcocktail met sinaasappel ***paprikasoepje ***pork-Wellington met palmkooltoefjes en gestoofde seizoensgroenten ***kersenmousse met karamel.
Dus heb je geen zin om thuis te koken? Of wil je een keer iets anders? Meld je dan aan! Ook kan je een ‘Moestuin naar tafeldiner’ sponsoren voor een ander die het nodig heeft middels het project “Eten voor een postzegel”.

Vrijwilligers

Ook voor het komend seizoen de Stadstuin op zoek naar vrijwilligers. Ze zoeken mensen voor in de akker, onderhoud van de voortuin, mensen die het leuk vinden om kinderactiviteiten op te zetten, mensen die het leuk vinden om te koken, voor het winkeltje en nog veel meer. Heb je interesse loop dan eens binnen.

Wintermaanden

Voor de wintermaanden hebben zij een leuk knus en gezellig project opgezet. In december, januari en februari ben je van harte welkom om je in onze blokhut op te warmen. Er is elke dag dagverse huisgemaakte soep en warme chocolademelk. En mensen met een inkomensverklaring kunnen een kortingsbon krijgen, je hoeft je alleen aan te melden voor de activiteiten. En woon je in een verpleeg / verzorgingshuis, woonzorg of woongroep voor ouderen dan kan de organisatie contact opnemen met de Stadstuin om kortingsbonnetjes te krijgen voor de soep.

Voor meer informatie zie onze website stadstuinhelmond.nl  of mail naar  stichtingvriendenstadstuin@gmail.com / 06 – 174 36 458.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.