Onderzoek naar kosten toezichthouders voor NS-fietsenstalling

Verkeerswethouder Arno Bonte gaat onderzoeken hoeveel het kost om bij de NS-fietsenstalling op Station Helmond weer toezichthouders neer te zetten. Een voorstel daarvoor van Groen Links wordt unaniem gesteund door alle partijen in de gemeenteraad.

Begin vorig jaar verdwenen de gemeentelijke beheerders uit hun glazen kantoor op het Stationsplein. Die bezuiniging leverde de gemeente drie ton aan inkomsten op maar zorgde voor een hoop ergernis bij fietsers en buurtbewoners.

NS is beheerder

De NS plaatste als nieuwe beheerder van de stalling elektrische hekjes en bewakingscamera’s. Er ontstonden wachtrijen tijdens de spits bij het in- en uitchecken waardoor het aantal wildparkeerders buiten de stalling flink toenam. Dat leverde overlast en zelfs gevaarlijke situaties op; fietsen werden in het wilde weg geparkeerd en hinderden hulpdiensten of blokkeerden nooduitgangen. Bovendien bleek dat er ondanks cameratoezicht tientallen fietsen uit de NS-stalling werden gestolen.

Nieuwe weg ingeslagen

Om het wildparkeren aan te pakken is de gemeente inmiddels een nieuwe weg ingeslagen. De parkeermogelijkheden op het station zijn uitgebreid; buiten de NS-stalling zijn extra parkeervakken en fietsenrekken aangebracht. Vanaf 2 oktober gelden nieuwe regels;

Fietsers moeten dan gebruik gemaakt van de NS-fietsenstalling óf de nieuwe parkeervakken. Verkeerd geparkeerde fietsen worden verwijderd. De eigenaar kan de fiets tegen betaling van 25 euro ophalen bij een depot.

Vanaf 2 oktober worden fietsen van wildparkeerders verwijderd.

Wethouder Bonte neemt in zijn onderzoek naar de kosten van beheerders ook de andere NS-stations in Helmond mee, zo beloofde hij tijdens de raadsvergadering. Dat zijn die van Brandevoort, ’t Hout en Brouwhuis.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dit is Helmond Paul van Asseldonk - Redactie

redacteur/verslaggever Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *