Ook aandacht ‘regenboogstad’ Helmond voor Roze 50+

In ieder geval nog tot 2022 ontvangt Helmond regenbooggelden van het ministerie. Als regenboogstad richt Helmond zich op de acceptatie en veiligheid van lesbische vrouwen, homo-seksuelen, biseksuele, transgenders en interseksueel (LHBTI). Helmond voert dit beleid samen met Eindhoven uit. Een overzicht van de activiteiten.

De belangrijkste doelgroep van het regenboogbeleid is de jeugd. Daarnaast wordt ook de aandacht gericht op ouderen en mensen met een niet-westerse achtergrond.

De campagne ‘Lekker Boeiend’ is in september 2020 gelanceerd op het Dr. Knippenbergcollege door de jeugdburgemeester van Helmond en leden van de GSA (Gender and Sexuality Alliances).

Diverse activiteiten konden in 2020 niet doorgaan door de coronacrisis. Afhankelijk van de ontwikkelingen in 2021, ligt de focus de komende twee jaar op de volgende onderwerpen:

Onderwijs

Herhaling van de campagne ‘Lekker Boeiend’ in combinatie met sociale media. Er wordt als het kan een docenttraining gegeven. Er komen minimaal drie theatervoorstellingen van TheaterAanZet per jaar op het ROC TerAa. En er wordt verbinding gelegd met het suïcidepreventieproject STORM.

Niet-westerse allochtonen

Versteviging van het netwerk binnen de Turkse gemeenschap in Helmond, minimaal twee gespreksgroepen en een theatervoorstelling (in het Turks) per jaar in Helmond. Met ingang van 2021 worden – in samenwerking met het COC – ook activiteiten/projecten voor vluchtelingen en statushouders ontwikkeld.

Ouderen

De komende jaren wordt begonnen vanuit Roze 50+ en  zorginstellingen met voorlichtingsbijeenkomsten aan zorg-professionals door 50+ ambassadeurs. In overleg met Helmondse Roze 50+ ambassadeurs wordt onderzocht óf en waar in Helmond enkele keren per jaar een activiteit kan worden georganiseerd die aantrekkelijk is voor LHBTI-ouderen. In 2021 is een symposium gepland over roze ouderen voor huisartsen, wijkverpleegkundigen, ouderenadviseurs, thuiszorg, buurtcentra, praktijkondersteuners.

Dr. Knipperbergcollege kickoff campagne 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *