Ook in coronatijd is wijkraad Helmond Centrum actief

Wijkraad Helmond Centrum is op zoek naar een nieuwe voorzitter en penningmeester. Midden in de coronatijd werd er contact gezocht met oud-voorzitter Cees van Dijk. Hij is nu tijdelijk de interim voorzitter. De huidige penningmeester, John Mirkes, wil met leeftijdsverlof en de wijkraad zoekt dus ook voor hem een vervanger.

Het huidige dagelijkse bestuur bestaat uit: secretaris Carla van den Broek, penningmeester John Mirkes, en commissielid Tinni Pol o.l.v. voorzitter Cees van Dijk. De vervangers voor de voorzitter en penningmeester moeten met de anderen een actief dagelijks bestuur gaan vormen wat sturing geeft aan een aantal werkgroepen. Samen met de voorzitters van die groepen wordt er overleg gepleegd bij de bestuursvergaderingen. In het centrum is de samenwerking met wethouders, adviseurs, ambtenaren, politie boa’s en nog een aantal andere partijen heel belangrijk. Dat contact maakt het oppakken van opmerkingen van bewoners gemakkelijker.

De organisatie hoopt per 1 januari te starten met de nieuwe mensen om uiterlijk 1 mei 2021 afscheid te kunnen nemen van Cees van Dijk en John Mirkes. Aanmelden kan via: bestuur@wijkraadhelmondcentrum.nl

Functies wijkraad

De wijkraad is er om de leefbaarheid in het centrum van Helmond te verhogen in de ruimste zin van het woord; als buffer te fungeren tussen de burger en de gemeente; opmerkingen en aanvragen van inwoners te behartigen en in principe is alles mogelijk zolang er geen nee valt.

De gemeente, het gehele ambtenaren collectief, maar ook het college is een belangrijke schakel voor de wijkraad. Het contact daarmee wordt goed onderhouden samen met wijkadviseur Stefen Schuller. Het contact van de bewoner met de wijkraad is ook van belang. De raad wil dan ook graag weer een wijkinloop avond houder, maar dat is in deze tijd niet mogelijk. Zodra er groen licht komt voor zo’n avond laat de wijkraad dat via de pers weten.

Vragen verzoeken, opmerkingen, aanmeldingen voor een vacature, etc die nu al aan de orde zijn kunnen gemaild worden naar bestuur@wijkraadhelmondcentrum.nl. Vermeld daarin uw telefoonnummer. De input vanuit de wijk zelf is voor de wijkraad belangrijk voor de aanpak.

Dus stel uw vraag en u krijgt antwoord. Daarom hopen ze dat iedereen bijdraagt in de bestrijding van Corona. Des te eerder kunnen er inloopavonden plaatsvinden.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Helmond-Centrum

De wijkraad heeft als doel de leefbaarheid te bevorderen in het centrum van Helmond door het verrichten van handelingen ten behoeve van die bevordering van de leefbaarheid in de ruimste zin van het woord. Het bestuur doet zijn uiterste best die doelstelling na te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.