Ook wespen hebben dorst

Er wordt voor gewaarschuwd dat de wespen weer massaal in aantocht zijn. Hoe vervelend dit ook klinkt. Ikzelf ben er ook geen voorstander van, maar het is de (harde) waarheid.

Voor mensen met een allergie is dit een ramp. Vaak worden er ook middelen gebruikt om ze weg te houden of weg te jagen en als je eenmaal gestoken bent lijkt het wel een alsof de wereld vergaat. Vroeger, toen ik nog diverse druivenstruiken had waren deze beestjes er elke dag en met een heel leger. Of als men ergens een wespennest heeft hangen is het helemaal een ramp. Maar men moet zich realiseren dat de wespen ook nuttig kunnen zijn. En als je ze eenmaal goed bekijkt kunnen het ook mooie beestjes zijn. En ook zij hebben af en toe dorst. Dat is nu eenmaal de natuur.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Ger Klaus Reply

    Hoofdfoto: Franse veldwesp, verder honingbij, gewone wesp. gewone wesp, hoornaar, gewone wesp. De gewone wesp en Duitse wesp vallen mensen wel eens lastig. De andere, er zijn nog meer sociale wespen, dus niet.

  2. Henk Spruijt Reply

    Niet opjagen,met rust laten,drankje afdekken en vlees ook(larven vreten vlees),heb je er geen last van,geen reden om hysterisch te worden?Zijn nuttige dieren,in tegenstelling tot de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.