De open dag van Helmond Sport op 22 juli werd goed bezocht. De hele middag en avond was er in en rondom het GS Staalwerken Stadion van alles te doen.

Voor de kinderen was de ‘Ariza Meerkamp’ georganiseerd. Met onder andere voetbal-gerelateerde spelletjes en het oud-Hollandse spijkerbroekhangen om de kracht in de armen te meten. Natuurlijk mochten de springkussens niet ontbreken.

Daarnaast waren de nieuwe thuis- en uitshirts te koop, met daarop het motto ‘Onze Club, Onze Stad’. Op het rood en zwarte thuisshirt prijkt de uitspraak ‘Vur welleke club bende gai’ aan de buitenkant van de nek. De skyline van Helmond – met Het Kasteel, Het Speelhuis, de Kubuswoningen, het Haventje en onze stadionlichten – heeft een plekje gekregen op de buik van het shirt. Ook erg gewild was de afgeprijsde sportkleding. Deze vond grif zijn weg naar de supporters.  

Over de parkeerplaats klonk doorlopend muziek. Jeffrey Parmentier, Kevin Madero, Skiff, De Muziekmeester en Durgedraaid stonden afwisselend op het artiestenpodium en verhoogden de feestelijke sfeer.

Het stadion was dan ook goed gevuld toen het vriendschappelijke duel tegen FCV Dender begon. Deze club komt uit op het tweede niveau in België. Trainer bij dit team is Timmy Simons, die in het verleden speler was bij PSV, maar ook voor het nationale team uitkwam. FCV Dender wist vroeg in de wedstrijd de 0-1 te maken met een schot van iets over de middenlijn. Helmond Sport kon er weinig tegen inbrengen.

In aanloop naar het nieuwe seizoen hebben de rood-zwarten al diverse teamaanpassingen ondergaan. Voor aanvang van de wedstrijd werd de laatste aanwinst gepresenteerd. Helmond Sport heeft een linksbenige centrale verdediger aangetrokken. De Duitser Pius Krätschmer heeft een contract getekend voor één seizoen met een optie op nog één jaar. De 26-jarige Krätschmer kwam de afgelopen twee jaar uit voor 1. FC Saarbrucken. Daartegenover staat het vertrek van Erros Maddy. Hij gaat in Frankrijk voetballen bij AJ Auxerre.  

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *