Voorbereiding Helmond Sport van start

De voorbereiding van Helmond Sport op het nieuwe seizoen is gestart. Bob Peeters en zijn assistenten mochten vandaag zeven nieuwe spelers verwelkomen tijdens de eerste training van het komende seizoen. Twee daarvan werden al eerder gepresenteerd; Wouter van der Steen en Michel Ludwig.

Het eerste wat opviel vanmorgen bij de start van de voorbereiding was de aanwezigheid van twee spelers. Robin Mantel en Lucas Vankerkhoven hadden vorige maand nog afscheid genomen, maar mochten zich vandaag tóch melden. Met name Vankerkhoven maakte vorig seizoen een goede indruk en speelde zich vlot in de basis. Beide spelers hebben een mondeling akkoord bereikt met de club voor een contract tot ten minste 2024.

Ook de samenwerking met KV Mechelen heeft met twee spelers al wat vorm gekregen op het veld. De talenten Noé Rottiers en Joseph Amuzu mogen dit seizoen meters maken in de KKD. Volgens de huidige reglementen zou Helmond Sport nog één speler mogen huren vanuit Mechelen. De laatste toevoeging aan de voorbereiding is de 19-jarige doelman Nigel van Haveren. Hij is afkomstig van Vitesse.

De voorbereiding is voor de rood-zwarten nu echt begonnen. Gisteren werd bekend dat het contract met de dure bankzitter Beugelsdijk is verscheurd. Dit kan weer ruimte bieden voor een langverwachte doelpuntenmaker. In de wandelgangen zingt al een hele tijd de naam van Rigino Cicilia rond. Hierover is echter nog niets concreets vernomen.

Komende zaterdag speelt Helmond Sport de eerste wedstrijd van de voorbereiding thuis tegen SV de Braak. Voor de Helmondse amateurs het sportieve slot van hun KIKA weekend.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *