Doelman Van der Steen terug bij Helmond Sport

Wouter van der Steen keert terug bij Helmond Sport. Zeven jaar na zijn vertrek naar sc Heerenveen keert de nu 33-jarige doelman terug naar de Helmondse KKD-club. Hij heeft een contract getekend voor drie jaar.

Op 16-jarige leeftijd belandde de geboren Vughtenaar in de jeugdopleiding van Helmond Sport. Daarvóór was hij actief bij PSV en in zijn geboortedorp bij Zwaluw VFC. Na een uitstekende periode bij Jong Helmond Sport (dat indertijd in de Beloften Eredivisie uitkwam) debuteerde hij onder de toenmalige hoofdtrainer Jurgen Streppel in oktober 2010 in het eerste elftal. In totaal keepte hij 152 wedstrijden voor Helmond Sport. In 2016 maakte hij de overstap naar sc Heerenveen, opnieuw onder leiding van hoofdtrainer Jurgen Streppel.

Vijf optredens

In de Eredivisie kwam hij in twee jaar tijd slechts tot vijf optredens, waarna hij koos voor FC Den Bosch. Recente ontwikkelingen deden de Bossche aanvoerder besluiten om na vijf jaar (met daarin 183 optredens) afscheid te nemen. Dit ondanks zijn tot medio 2024 doorlopend contract.

‘Warme gevoelens’

Van der Steen over zijn terugkeer naar Helmond: “Toen Helmond Sport zich onlangs bij mij meldde, kreeg ik meteen warme gevoelens. Het voelt trouwens ook helemaal niet alsof het al zeven jaar geleden is dat ik hier ben vertrokken. Bij de wedstrijden die ik met FC Den Bosch tegen Helmond Sport speelde, werd ik ook altijd hartelijk onthaald door de Helmondse fans. Maar het verleden is natuurlijk niet de belangrijkste drijfveer voor mijn terugkeer. Mijn motivatie haal ik uit de ambitieuze plannen die Helmond Sport heeft. Keepen in het nieuwe stadion is een van de mooie vooruitzichten.”

Helmond Sport is duidelijk bezig met hun visie op het nieuwe seizoen. Zoals te merken met het binnenhalen van Ludwig en Bogers en de verlenging met Peeters.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *